Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrej film od Jaroslava Soukupa. Pak už odešel mimo koukatelnou filmařinu. Svatba upírů má skvělé herecké obsazení - Viktor Preiss jako hrabě je geniální, Iveta Bartošová jako hraběnka je okouzlující. A hlavně Petr Nárožný jako Richardův (Rudolf Hrušínský) strýček je luxusní postava. A ještě Luděk Kopřiva, jako odborník v teorii o upírech - " Jdeme je zmasakrovat!! " A do toho všeho nádherná atmosféra Prahy 18. století! Poslední filmová role Zdeňka Řehoře (mnich). ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tuto svatbu buď máte rádi, či ji nesnášíte. Záleží nejen na mentální úrovni, ale i na lásce k žánru. Mám rád horory, ale toto rozhodně nic hrůzystrašného není. Je to spíše lehce strašidelná komedie s pěknou výpravou a démonickým Preissem a komickým, nalitým Nárožným.A díky těm dvěma přidávám * navíc. Jinak by se jednalo o solidně odvedený film z dob, ze které zbyly jen veliké a nenaplněné ambice. ()

Reklama

Oyer 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní. Sám tomu nemůžu uvěřit. Když už tam nemá chybět romantika, tak ať pořádná ! A tady se to vyvedlo ! Celkem i napínavé, trochu kýčovitosti neuškodí.... Ivetka Bartošová i mlaďas od Hrušinských vytvořili zajímavý pár. Ač komedie, tak nechybí nechybí zajímavé napínavé okamžiky. Zamilovaný pár, který je loven lidmi a za okamžik zase upíry opravdu zapůsobil ! Tenhle sladký páreček si oblíbíte i vy. :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak som filmu odpustil množstvo jeho slabín. Zbytočnú romanticko-komediálnu dejovú líniu, ktorá kazí dobre budovanú, hororovú atmosféru ( pochmúrna výprava, krvavé - v rámci krajiny vzniku - scény ), tým pádom aj obsadenie Hrušínský - Bartošová, ktorý do snímku vôbec nepasujú, teda pokiaľ by nešlo o upírsky námet, ale iba o historickú melodrámu. Soukup mal naštartované dobre, len sa mal skôr vydať drsnejšou, čisto hororovou cestou a nepolievať to všetko malinovým džemom a nepríliš vtipným humorom. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

je to hezký, bartošová vypadala kouzelně, mladík stále opakoval poučky z knížky a i když jsem se netrhal smíchy, tak upoutali mou pozornost. Zajímavý je, že amíky ještě nenapadlo, že by upíři mohli být v noci nesmrtelní :-) a děj, kluk najde holku, ta ho zachrání z hořícího domu, z hotelu se přestěhují do doupěte, kde jim odsávají krev, nakonec sformují odvetu a končí happy endem s překvapením. Zajímavosti jsou třeba upíří protéza, nikdy nespící strýček a 3 flakony feromonů... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama