Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu (trochu hodně) podceňovaná hororová parodie. A přitom atmosféra je dokonalá, děj svižně odsýpá a herecké obsazení je skvělé (za všechny dokonalý Viktor Preiss v roli hraběte). I závěrečná písničká má hodně co do sebe (a to jinak Bartošovou nemusím). Jaroslav Soukup se za tohle nemusí stydět. 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film - překvapivě dobrý. A já ho tak dlouho ignoroval... Přitom jde o hororovou komedii se vším všudy, která je vtipná, když vtipná být má, a stejně tak i děsí, když se jí zachce. Při pohledu na Viktora Preisse a jeho nemrtvou šlechtu musí zaplesat srdce každého milovníka upířiny, trojice Petr Nárožný - Luděk Kopřiva - Petr Pelzer rajtuje na rakvích a vůbec vyvádí něco nepopsatelného, no a ani ten nejmladší Rudolf Hrušínský nakonec není úplně marný. Jedinou nezajímavou postavu zcela nezajímavě hraje Iveta Bartošová, ale s tím se bohužel nedá nic dělat.____"A ještě něco. Někdo z vás mi saje kapelníka! Pozval jsem ho za velké peníze až ze Salcburku. Chtěl toho ještě tolik napsat a teď si skládá rekviem!" ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha nepodařených experimentů v české kinematografii.. Tenhle film nefunguje ani jako horor ani jako komedie a to je u hororové komedie trošku problém... Nejmladší z rodu Hrušínských bohužel opět dokázal, že po svých předcích mnoho talentu nepodědil a Jaroslav Soukup je u mne stále kandidátem číslo jedna na nejhoršího českého režiséra všech dob! Ta jedna hvězdička je za Petra Nárožného, ale ani on tenhle propadák nezachránil... ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na Svatbě upírů je, že není tak dobrá, aby jí člověk aspoň trochu věřil pokusy o brakový horor, ani tak špatná a ujetá, aby se těm pokusům upřímně zasmál. Je přesně uprostřed, v nekonečné propasti nudného patosu, ze které vypadá 90-minutová stopáž jako nezdolatelný útes. Cringe z Hrušínského výkonu je jediným zábleskem naděje na zábavný zážitek a definitivně potvrzuje, že v této herecké rodině se talent s každou generací odmocňoval. Neděsivý horor, nevtipná komedie, příliš hloupá na gotiku a málo odvážná na brak, Svatba upírů je jako bezzubý Drákula, který si lepí špičáky Coregou. ()

irigi 

všechny recenze uživatele

Svatba upírů je jeden z těch filmů, které se musí brát s nadhledem. Je to zajímavý mix romantického hororu říznutý spoustou skvělých hlášek a nezapomenutelných postaviček. Když jsem byl malý, hrozně se mi líbil a nedávné opětovné shlédnutí mne přesvědčilo, že skutečně toho hodnocení dávám oprávněně. Chápu, že pro mnoho ostatních to zkrátka není jejich šálek čaje, ale mně se do noty náramně trefuje. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Film získal v roce 1994 ocenění na festivalu fantastických filmů v Burgosu ve Španělsku. (Ajka1)
  • „Realizačně náročný film, ale pro mě nádherná práce. Odjakživa jsem měl rád upírské příběhy, takže jsem si splnil svůj sen. Pár let mi ale trvalo, než se mi podařilo sehnat peníze,“ uvedl režisér filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Reklama

Reklama