Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Ondřej a Cyril, přezdívaný Cinda, prožívají první rok po úspěšné maturitě na průmyslové škole. Ondřej touží po práci na lodi, Cinda chce navštívit Paříž, kam jej pozvala teta. Oba se však musí vypořádat nejen s praxí, tolik odlišnou od školních představ, ale zejména s řadou soukromých problémů. To první zvládnou snadno a brzy po nástupu do velkého závodu se naučí využívat velkou část pracovní doby k rošťárnám, ulejvání a řešení soukromých problémů. To další už však tak snadné není. Ať už jde o Ondřejův citový vztah k prodavačce Heleně nebo Cindovy problémy s modrou knížkou. Teprve tragická smrt jednoho z nich znamená pro druhého definitivní konec mladické bezstarostnosti a lehkomyslného přístupu k životu. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snímek o mladistvích z časů, které jsou už naštěstí pryč. Škoda jen že to katapultovalo Ságo Tofifé do povědomí širší veřejnosti. Vaculík občas překvapí a něco kloudného podá, ale Ságo je děs běs. Nebýt celé té Soukupovy trilogie asi by nás dnes neotravoval s tím svým xsichtem z TV a časopisů. Fakt se divím, že ho někdo někde chce. * * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ať už se jim film líbil nebo ne, když kterémukoli mému vrstevníkovi řeknu Vítr v kapse, bez jakéhokoli přemýšlení vypálí: Vaculík a Sagvan Tofi. A značná část pamětníků přidá i Andrlovou a hlavně „bonžóórno...“ Karla Augusty. Takže ta komedie musela mít něco do sebe. Včetně hudby, však víme: Non stop, já chci žít nonstop... Kdo by taky nechtěl, že. Tenkrát i dnes. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých celovečerákov Lukáša Vaculíka , Sagvana Tofiho a Jaroslava Soukupa. Dá sa povedať, že aj celkom úspešný debut.Táto trojica natočila spolu ešte pár ďalších filmov, ktoré tiež za Vítrom v kapse nezaostávajú. Príčinou aj krátkej stopáže filmu má i celkom riedky dej a jednoduchý príbeh. Dlhšie som uvažoval, či dám 3 alebo 4* , avšak české filmy 70. a 80. rokov môžem a dramatické vyvrcholenie filmu spolu s hudbou Michala Davida ma priklonilo k 4* hodnoteniu. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

asi sem mela slabou chvilku, ale mne to prislo neuveritelne zabavny a dosr realisticky. samozrejme nektere momenty zobrazujici dospivani byly az prilis okate, jako teba prichod bruneta a blondacka do fabriky, mlada krev nahrazujici sagvana a lukase atd. ale poprve sem si vsimla, ze lukas vaculik je dobry herec, ze asi chudak nemuze za to, ze vzdycky vyfasoval stejny role. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

nostalgická vzpomínka na tento film, viděla jsem ho několikrát a ráda se k němu vracím, když je tv, herci, Vaculík a začínající zpěvák i herec v jedné osobě v té době Sagvan Tofi, je to sice socialistický film, ale na tu dobu je to nejlepší co nám mohli nabídnout, ted už je to jen hezká vzpomínka, ale proč ne? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Sagvan Tofi (Cyril Čech) spomína, že v prvom ročníku, do ktorého chodil, sa natáčať zakazovalo, ale produkcia si to nejako vybojovala ale doučovanie bolo podmienkou, aby bol uvoľnený zo školy. Sagvan tam však nechodil a potom mal na konzervatóriu problémy. (Raccoon.city)
  • Film vznikl na zakázku Studia Barrandov, které si přálo snímek z pracovního prostředí. (Monco)

Reklama

Reklama