Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem chtěl vidět Navždy primárně proto, že v něm hraje Audrey Hepburn, která se však ve výsledku ve filmu moc neohřála. Škoda! Příběhově nejde o nic nového, hlavní charaktery mi přišly jistým způsobem otravné, avšak herci ve vedlejších rolích tyto nedostatky nahrazovali - John Goodman a již zmíněná Audrey. Docela mě zarazil fakt, že režisérem filmu byl Steven Spielberg, od něhož bych očekával něco lepšího. Ve výsledku jde totiž o veskrz průměrný film, který mohl být natočen lépe - najde se tam pár emotivně silných scén a pěkných nápadů, ale velká část je zahalena v šedi všednosti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborné drama od Spielberga s naprosto dokonalou hudbou Johna Williamse a nádhernou Spielbergovou vyizualizací. Nemám filmu moc co vytknout. Jistě není to S. S. nejlepší dílo, ale rozhodně dokáže diváka přikovat k židly a pak se na film kouká až do konce. Herci byly též výborný, Dreyfuss nádherně stvárnil ducha, a jeho scény byly na pomezí dramatu a grotesky. Výborný herecký výkon. To samé Holly Hunter či John Goodman. A nesmím opomenout Audrey Hepburn v roli "Dámy v bílém". Always není rozhodně pro každého, ale Spielberg dokázal z obyčejného námětu, udělat něco víc než jen obyčejný film. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cože? Spielbergův nejhorší film? Úlet? Ptákovina? Ale jděte! Takhle já si představuji ideální film pro všechny - je v něm romantika, humor, dobří i skvělí herci (ano, John Goodman), napínavé letecké scény natočené s takovým citem a přehledem, že nemohou být od nikoho jiného... Prostě nefalšovaný Spielberg, zábavný, vděčný a krásný. A podezírám autory Ducha, že něco málo okoukali (ačkoliv tenhle film je také remake). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn- jediný důvod, proč jsem věnoval dvě hodiny svého života tomuto filmu. Ale nakonec nelituju ani jedné minuty, protože se jedná o velmi příjemný a navzdory dramatickému příběhu pohodový snímek s krásnou hudbou Johna Williamse a takovou tou "naivní" režií Stevena Spielberga. Co se týče ostatních hereckých postav, tak zaujal najmě John Goodman, ale o moc pozadu nezůstává ani Richard Dreyfuss s krásnou Holly Hunter. Jen té Audrey, v její svým způsobem nejkrásnější roli v kariéře (protože ona toho anděla nehrála, ona jím byla, resp. pořád je), tam bylo prostě málo... :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Al Yackey (alias John Goodman ) má na začátku filmu úžasnou košili, to jen tak pro upozornění. "Baletní křeč" o kterou se snažil při tanci z Dorindou Durstonovou (alias Holly Hunter ) je parádní, to jen tak pro zasmání. Dorinda je však souzena Peterovi Sandichovi ( alias Richard Dreyfuss ) a nic není tak, jak má být, to jen tak pro pořádek. Steven Spielberg nám naordinuje příběh o lásce muže a ženy, nechá nás v něm trochu osmahnout, pak nám připraví šok a následuje vstup do vyšších sfér, kdy se z příběhu stává romantická fantasie, to je prostě fakt. CITÁT : A teď zaměř tu poslední vlaječku, co vypadá jako deštník, promiň Hap ( alias Audrey Hepburn ), ale to si nemohu nechat ujít...... Pěkně nám tu režisér hraje na city, film je plný srandy, smutku i naděje. V 99 minutě zazní hudba, kterou Spielberg použil ve filmu Blízká setkání třetího druhu a ve sto osmé minutě je vidět jakási náhraška zpětného zrcátka, záběr, který Spielberg používá skoro v každém filmu od dob natočení Duelu. Tento snímek ( Always ) je natočen podle románu A guy named Joe od Fredericka Hazlitta Brennana. Hudbu dělal John Williams a zazní zde třeba Nick of time v podání Bonniho Raitta nebo Give me your heart od Phila Marshalla. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)
  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)

Reklama

Reklama