Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 1

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

HAL 

všechny recenze uživatele

Už trailer mi připomínal Shoot 'Em Up s Clivem Owenem a jeho mrkví, a celek tomu nakonec víceméně dostál - "Výbušnej koktejl" je při správném naladění dost zábavná parodie na akční filmy (nejen) posledních let, s hodně brutálními bitkami a solidním bodycountem (což už je tedy teď už docela standard). Není to na výbuchy smíchu a slzy v očích, ale potutelně jsem se uchechtával celou dobu, takže jim to vyšlo docela hezky. Velmi mě bavila kamera, nejen pro povedenou estetiku kterou film oplývá, ale hlavně pro vizuální odkazy na hromady kultovních akčních filmů, Kill Billem počínaje, Butch Cassidy a Sundance Kidem konče. S Johnem Wickem to má společného každopádně právě tolik co Žhavé výstřely s Rambem. 7/10 ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že mám Karen Gillan stále zafixovanou jako tu nejistou superhrdnku z nového Jumanji, ale mně přijde, že do pózy drsňačky je prostě miscast. Přestože ji mám jako herečku rád. Vůbec filmu nepomáhá scénář, který se snaží z hrdinek udělat hardcore drsňáky, ale ve výsledku to (zejména u postavy hrané Angelou Bassett je to uplně přes čáru) vychází spíš směšně. Ve scénaři pak fungují více méně jen postavy Carly Gugino a Michelle Yeoh. Příběh jako takový mě přijde plochý, antiklimaktický a je vlastně posté to samé, jako třeba takový mix Odplaty a Zúčtování, které jsou ale mnohem lepší. Líbí se mi ale ten neonový manga vizuál a poměrně slušná hudba. ()

Reklama

st.jim 

všechny recenze uživatele

Už vám někdy nařezala zrzka s pandovským kufříkem v ruce? Ne? Vždycky je něco poprvý. Jak jen popsat tento film? Feministické akčni porno? John Wick v sukni? Teda v sukni zrovna ne. Kačka totiž nosí kalhoty, dlouhý kabát a fešný klóbrc, který později čenžne za boulingovou budnu, aby seřezala kdejakou mužskou kun… Taky používá véčko, místo Mustanga řídí Poršáka a nakopne každého ptáka. Když jí chlap nasere, tak před ní bude klečet, prosit a brečet. Spousty drsných hlášek, kulek, zpomalených záběrů, kopanců a krve… Tak proč to sakra nefunguje? Asi chyba někde bude. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ženská verzia Nobody-ho, ktorá trpí presne tými istými mínusmi ale aj štýlovými plusmi. Avšak Nobody mal aspoň hercov, ktorý vedeli nielen hrať ale aj filmovo predať akčné scény. A to je pri týchto akčných jedno hubkách najdôležitejšie. Naozaj som nečakal, že Nebula zo Strážcov Galaxie (tam bola perfektná) bude bez tony make upu, až také herecké ako aj akčné drevo... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Gunpowder Milkshake by chtěl být girl power stylovou žánrovkou,ale tak nějak v tomhle směru kulhá na obě nohy.Akce je hodně,ale až na jednu scénu je nevýrazná a tuctová,příběhová linka je na tom hodně podobně a třešničkou na šejku jsou herecké výkony.Máme tu sice partu výrazných hereček,které už si akčním filmem prošly,nicméně ty zkušené (Gugino,Headey,Yeoh,Bassett) nemají tolik prostoru a ta která by to měla táhnout je bohužel trochu dřevo.Mám Karen Gillan celkem rád,ale to co stačilo na Jumanji,kde byla jedním členem party,bohužel nestačí na akční kousek,který by měla sama táhnout...40% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama