Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno s dnešního pohledu. Jedná se nebo se jednalo o mojí svého času skutečně dětskou srdeční záležitost. Když mi bylo dvanáct, tak jsem natom byl asi pětkrát za sebou v Kině Moskva, v dnešním Multikině Ládví a to prosím za dvanáct korun za lístek, kde že jsou ty časy...? To se ještě do kina chodilo, aniž by se hledělo na prachy. Tenkrát se mi to strašně moc líbilo chtěl jsem být jako Peter Pan a postavičku kapitána Hooka mám ostatně doma dodnes. Nicméně z dnešního pohledu, jsem přeci jenom něco málo musel z mého coby nadneseného původního hodnocení ubrat, ale jako dítě bych tomu dal jednoznačně a s velikou chutí za pět. Co se týče studiových dekorací, tak ty jsou zde několikrát přímo odstrašující, nicméně hudba od od Johna Williamse je fantastická, a v první řadě bych také vyzdvihl i opravdu nadprůměrné herecké výkony dvojice Williams a Roberts jako skřítka Tinkerbell. Země nezemě a krásný magický příběh, plný mystického světa, kouzel a fantazií, dobra navzájem se pěkně proplétající se zlem, s tím vším a ještě s daleko více věcmi se setkáte v tomto rodinném filmu. Nicméně si myslím že dnešní omladině se to musí líbit i dnes, i když už po mnoha stránkách mají dnes daleko více co se týče výběru a bohužel s dnešního pohledu morální ponaučení a přímo ukázkově obstarožně vyhlížející triky, asi moc v módě u nich nejsou.. ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nebyl Robertsová a film byl aspoň o 20 minut kratší a bez křečovitých songů bylo by to nejspíš za 80% V tomhle případě to naštěstí stále ještě zachraňuje Bob Hoskins a skvělý Dustin Hoffman, který si svojí roli dokonale užil a je s přehledem jeho nejlepším aspektem. Výpravě není co vytknout, hudba taky ujde, ale scénář... ten scénář.. :o((( ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě miluju. Dětské dobrodružství, se správně přidanou sentimentalitou, vtipem a vynikajícími výkony namíchané v jedinečný film. Nejvíce obdivuji scénu, ve které Peter přiletává postupně za Wendy a ona stárne. "Už s Tebou nemůžu letět, Petře. Jsem už stará. Už dávno mi není dvacet....." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z nejslabších filmů Stevena Spielberga. Výprava je skutečně úchvatná, výtvarná stylizace fantastická, a vůbec celé to má velmi silný pohádkový nádech. Spielberg si rovněž mistrně pohrává se světlem (stíny) a vyřádil se i s kamerou. Ovšem to co nahnal vizualismem, tak to zase ztratil po obsahové stránce. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama