Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Miluju devadesátky - To se točily v Americe fakt nejlepší filmy a sám jsem v devadesátkách vyrůstal a videopůjčovny byla fakt skvělá věc 🙂 Takže tohle je další film co jsme tenkrát měli z videopůjčovny a to jsem ještě ani vůbec nevěděl že na videokazetě není původní kinodabing - Ten jsem slyšel až když jsem si pořídil 4K Ultra HD - To jsem byl docela překvapenej když jsem si to přečetl na dabingforu že první český kinodabing dali na Blu-rayčko. No jsem zvyklej na ten dabing z videokazety ale dneska musím říct že ten původní je asi fakt lepší - Hlavně dabing na herce Dante Basco co hrál Rufia - V původním dabingu ho dabuje skvělej Martin Sobotka a ten k němu seděl - No a na videokazetě ho dabovala ženská - Dabérka a herečka Blanka Zdichyncová a ten Rufio zněl příšerně 😀 To jsme si i říkali že ho musí dabovat ženská když zní jak buzna 😀 Určitě je ten první dabing lepší ale budu mít vždy radši ten druhý. A na prvním dabingu se mi taky moc líbí že ty písničky co tam zpívají děti, nazpívali do češtiny 🙂 To zní dobře. Oblíbil jsem si hodně skladbu You Are The Pan a song When You're Alone jak zpívá malá Amber Scott (Maggie Banning). Jinak celej soundtrack nádhernej - Klasickej John Williams. Robin Williams jako Peter Banning a Peter Pan skvělej - No a Dustin Hoffman jako Kapitán Hook vynikající - Skvělej kostým. Líbil se mi i Bob Hoskins v roli poskoka Smee. Julia Roberts jako lítající víla taky fajn i ty děti to zahrály dobře. Klasika devadesátých let - Nejlepší film o Hookovi. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno s dnešního pohledu. Jedná se nebo se jednalo o mojí svého času skutečně dětskou srdeční záležitost. Když mi bylo dvanáct, tak jsem natom byl asi pětkrát za sebou v Kině Moskva, v dnešním Multikině Ládví a to prosím za dvanáct korun za lístek, kde že jsou ty časy...? To se ještě do kina chodilo, aniž by se hledělo na prachy. Tenkrát se mi to strašně moc líbilo chtěl jsem být jako Peter Pan a postavičku kapitána Hooka mám ostatně doma dodnes. Nicméně z dnešního pohledu, jsem přeci jenom něco málo musel z mého coby nadneseného původního hodnocení ubrat, ale jako dítě bych tomu dal jednoznačně a s velikou chutí za pět. Co se týče studiových dekorací, tak ty jsou zde několikrát přímo odstrašující, nicméně hudba od od Johna Williamse je fantastická, a v první řadě bych také vyzdvihl i opravdu nadprůměrné herecké výkony dvojice Williams a Roberts jako skřítka Tinkerbell. Země nezemě a krásný magický příběh, plný mystického světa, kouzel a fantazií, dobra navzájem se pěkně proplétající se zlem, s tím vším a ještě s daleko více věcmi se setkáte v tomto rodinném filmu. Nicméně si myslím že dnešní omladině se to musí líbit i dnes, i když už po mnoha stránkách mají dnes daleko více co se týče výběru a bohužel s dnešního pohledu morální ponaučení a přímo ukázkově obstarožně vyhlížející triky, asi moc v módě u nich nejsou.. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

I když zde hraje Dustin Hoffman ryze zápornou roli, tak má jeho postava neskutečný šmrnc a jeho (ne)upřímnost je vlastně i docela sympatická. Robin Williams si tak nějak jede svůj standard. Určitě nejde o jeden z top Spielbergových filmů, ale co se mi líbilo, byla upřímnost a lehkost, s jakou je celý příběh koncipován. Kdyby tolik nenásilnosti a vkusu vkládal Spielberg do všech svých filmů… No, kdo ví.)) Jako tvůrce má Spielberg mou obrovskou úctu (minimálně za tři výjimečné filmy) a nutno poznamenat, že i této nenáročné oddechovce svůj podpis vtiskl (i když samozřejmě ne tak výrazně). Hook je taková pohádka na úrovni, která místo oblbování a prznění estetického cítění u dětí může nabídnout i nějaké to poučení, které (alespoň z mého pohledu) není blbé ani naivní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama