Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

bartias 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie zavede diváky do pohádkového světa Země nezemě. Peter Pan se kdysi dávno vzdal svého věčného dětství, zamiloval se a na pohádku zapomněl. Jeho věčný nepřítel Hook ovšem stále chce svou válku, a tak se Pan musí znovu naučit létat, bít a krákat, aby zachránil své děti. Nejzábavnější jsou scény se samotným Robinem Williamsem, Hook už spíše nudí a závěrečná bitva je vyloženě nepoutavá. Pěkná je typicky vánoční atmosféra. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tohle nedoceněný film, který má kouzlo, skvělé herecké výkony a perfektní vizuální, hudební i zvukovou stránku. Je to prostě moje srdeční záležitost, Williamsovu hudbu z tohohle díla miluju a tu krásnou kouzelnou atmosféru taky. Ode mě čisých 90% a dávám 5*, abych aspoň trošíčku vykompenzovala zdejší hodnocení (i když jsem tím tady a teď za exota, nestydím se za to). ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

I když zde hraje Dustin Hoffman ryze zápornou roli, tak má jeho postava neskutečný šmrnc a jeho (ne)upřímnost je vlastně i docela sympatická. Robin Williams si tak nějak jede svůj standard. Určitě nejde o jeden z top Spielbergových filmů, ale co se mi líbilo, byla upřímnost a lehkost, s jakou je celý příběh koncipován. Kdyby tolik nenásilnosti a vkusu vkládal Spielberg do všech svých filmů… No, kdo ví.)) Jako tvůrce má Spielberg mou obrovskou úctu (minimálně za tři výjimečné filmy) a nutno poznamenat, že i této nenáročné oddechovce svůj podpis vtiskl (i když samozřejmě ne tak výrazně). Hook je taková pohádka na úrovni, která místo oblbování a prznění estetického cítění u dětí může nabídnout i nějaké to poučení, které (alespoň z mého pohledu) není blbé ani naivní. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hook má pro mě podobný význam jako Arabela. Pořád si ještě občas vzpomenu, jak jsem jako malý hledal šťastnou myšlenku a v noci se mi zdálo o lítání. Steven Spielberg promítl do filmu veškerou svou "dětinskost" v nejlepším slova smyslu a stvořil na motivy Petra Pana dobrodružství pro děti, nad kterým se však mohou zamyslet i dospělí, kteří už na dětství zapomněli či začali ztrácet vztah se svými dětmi. Herci jsou velkou Stevenovou podporou, jak Robin Williams (je to jedna z mála nevážných rolí, ve které ho mám rád, ty komediální jinak vůbec nemusím), tak v této době opravdu krásná Julia Roberts (asi většina z nás by měla v onu jednu chvíli dilema jestli v Zemi Nezemi nezůstat), tak především Dustin Hoffman, který je v roli luxusního záporáka Hooka totálně k nepoznání. Viděl jsem to dnes po dlouhé době a ty pocity byly zase strašně silné:-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kouzla se s věkem ztrácejí. A stejně jako musel vyrůst Peter Pan, tak i já vidím v Hookovi čím dál víc negativ. Nejen, že je hlavní hrdina nepoměrně dlouho schován v otravně nekouzelné skořápce, ale děti nepříjemně rychle zapomínají na rodiče a v Nezemi se dokonce hraje baseball, což beru jako nejzákeřnější možnou anti-britskou scénáristickou zradu. Naštěstí ve mně pořád ta rozlétaná nálada zůstává, protože Zvoněnka nám zněžněla a Gwyneth Paltrow jako stárnoucí Wendy je něco tak půvabného, že kouzlo samotného vyprávění nemůže být vyjádřeno lépe. V důsledku 70% a zaokrouhlení nahoru za to, že každý z nás někdy nechtěl vyrůst. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama