Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

(seriál)

Epizody(6)

Nebezpečné dobrodružství trosečníků na neobydleném ostrově v Tichém oceánu. V průběhu války severu proti jihu v r. 1865 uprchne z obklíčeného města Richmondu pětičlenná skupinka uvězněných seveřanských mužů. Vede ji vědec a major Grantovy armády Cyrus Smith, kterého doprovází jeho černošský sluha Nab, novinář Gedeon Spilet, námořník Pencroff, patnáctiletý sirotek Herbert Brown a pes Top. Uprchlíci se zmocní balónu jižanské armády a odstartují, pak se však rozpoutá vichřice a ta neřiditelný balón spolu s pasažéry zanáší nad širý divoký běsnící oceán, balon klesá a oni spadnou na pobřeží neznámé pevniny nebo ostrova? Začíná pro ně nebezpečné dobrodružství, při němž budou muset vynaložit veškerý svůj um, aby přežili. Podaří se jim to? (TV Barrandov)

(více)

Recenze (81)

EvaM 

všechny recenze uživatele

Protože jsem holka, tak mě verneovky moc nenadchly. Tohle je ale jediný seriál podle předlohy Julese Verna, který jsem viděla ještě na základce a utkvěl mi v mysli. Ještě dnes cítím mrazení v zádech, když trosečníci zahlédli třpytící se body. Napětím jsem tenkrát ani nedýchala. Odměna za sledování jejich putování byl okouzlující kapitán Nemo. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

první díl byl docela dost nudný, ale potom to začínalo nabírat obrátky a pěkný děj dokonce i zápletku . Film byl jednu Seriál byl jednu chvíly tak zamotaný, že jsem nepobíral, myslím si, že tyto snímky jsou velice pěkně udělané, až na pár apsolutně zbytečných záběrů, ale i přesto tento film velice uchvátil moji osobnost. A pokud jde o Kapitána Nema, tak byl skoro celou dobu velice tajemný a skrytý a dost podivuhodný. Seriál hodnotím velmi dobře: a to lepší 4*. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jen poznámku k dialogům a rekvizitám trosečníků. Dialogy, zvláště u vedlejších rolí poněkud nepromyšlené (především úsměvná mluva pirátů a jejich velitele na konci seriálu). Rekvizity - zbraně s krátkou hlavní schopné opakovaných výstřelů bezprostředně po sobě podle mého nepatří do období poloviny 19. století, dále obrovské množství lan, kterými trosečníci svazovali kde co (kde je tak náhle vzali?), obrovské množství nábojů do střelných zbraní (to si všechny dokázali vyrobit?) atd. atd.... - že by vše dodala vyplavená bedna? Jistě, technické vybavení kapitána Nema bylo nadčasové, ale součastníci by měli používat věci dobové. V tomto ohledu nás scénář vede "pěkně za nos". Buďme ale schovívaví a s nostalgií a přivřeným okem sledujme seriál, kterému Omar Sharif dodává jako vždy zvláštní charisma. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Naivní dílko s chaotickou kamerou, tisíc a jednou chybou skriptu, poloochotnickými hereckými výkony (ještě zvýrazněnými českým televizním dabingem s naprosto tragickým Pepíčkem Zímou), směšnou výpravou a lacinými triky, spíš uspávací než dramatické – božínku, jak málo mi tenkrát stačilo k absolutnímu uchvácení. Plus pravda ještě naléhavá ústřední melodie (kterou mi hodný táta zapsal do not, abych se ji mohl naučit na flétničku a zahájit tak svou celoživotní dechařskou kariéru) – vlastně snad jedině díky hudbě to drží trochu pohromadě. Ovšem pozor: mí dva filmově až příliš vzdělaní puberťáci to o čtyřicet let později celé odkoukali taky, sice s mnoha posměšnými poznámkami, ale zahnat se od toho nedali. Že by přece jen nějaká dovedně ukrytá nadčasová kvalita? A jedna věc je mi na tom z dnešního pohledu ohromně sympatická – samozřejmost, s jakou se tu do civilizovaného světa počítají arabské země. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Moc hezký seriál se skvělým původním českým dabingem a nádhernou ústřední melodií, která musi každému utkvět v paměti tak, že si ji bude celý den pobrukovat. Je vidět, že kvalitní předloha je mnohem více než stamilionové rozpočty a rádoby "cool" (bože to slovo nenávidím) efekty a twisty v ději, které stejně slouží jenom ke zbytečnému natahování seriálu, aby se na tom dalo vytřískat co nejvíce prachů (viz. Ztraceni, Útěk z vězení a další podobné sračky). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Píseň „L'Île bleue“ („Modrý  ostrov“) je interpretována zpěvačkou Monique Pianéa na text Christine Fontane a hudbu od Gianniho Ferria se dvěma mluvenými intervencemi Philippe Nicauda, který v seriálu hraje novináře Gedeona Spileta. (sator)
  • V celém seriálu nehraje ani jedna žena. Pouze se na okamžik objeví v ponorce Nautilus, kdy si Kapitán Nemo promítá jakýsi film, kde zpívá žena. (cariada)

Reklama

Reklama