Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

lamps 

všechny recenze uživatele

Když děláte dvakrát stejnou věc, nemusí se vám povést stejná věc. V jedničce fungovalo všechno, od základních lidských emocí až po motivační boxerskou formuli s odzbrojujícím zakončením, ve dvojce už baštíme víceméně pouze nostalgii, hlavní postavy, které se snaží být ještě sympatičtější, a závěrečný fight, kterému Sly dodal opravdu kvalitní náboj. Pořád se jedná o žánrovou klasiku, ale nebýt jedničky, těžko by italský hřebec posbíral tolik věrných fanoušků, ať už z řad obyčejných diváků či filmové kritiky... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ukázkově zbytečné pokračování, připravené pouze na přání producentů, jelikož se Rocky stal mezitím idolem tisíce průměrných Američanů, kteří viděli hlavní postavu jako svůj pomník. Stallone se nám tentokrát ujal režie a světe div se - docela to neskřípe. Scénář sám však už bohužel nemá možnost přinést něco skutečně zásadního a tak přináší pouze omleté, leč působivě zrežírované, známé klišé. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Rocky II"; toto pokračovanie, Oscarom ovenčeného pôvodného filmu, by kľudne mohlo niesť podtitul "Odveta". Druhá časť začína presne tam, kde končí prvá. Boxerského majstra v ťažkej váhe Apollo Creeda v náročnom súboji s outsiderom Rockym od KO zachránil len gong, čo ukončil zápas. Vyhral len o jediný bod, v pomere 8:7. To jeho narcistická povaha nedokáže zniesť a preto vyzíva Rockyho k druhému duelu. Tak chce celému svetu dokázať, že on je jediný neohrozený šampión. Rocky zarobené peniaze rýchlo minul, oženil sa s Adriane a čakajú prírastok do rodiny. Všetko sa však začne komplikovať. Po dlhšom váhaní sa rozhodne, že sa opäť postaví do ringu proti doposiaľ neporazenému Apollo Creedovi. Znova sa pokusí zabojovať o najcennejší boxerský titul. ***** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Druhý Rocky se mi líbí stejně jako ten předchozí, v něčem i o trochu víc. Hlavní klad ale zůstává stejný - hrdina, který sice rozhodně není žádný velký myslitel, spíš takový velký prostý kluk, ale který to všechno myslí dobře a nelze mu nedržet palce. Na Rockym II je vidět, že filmaři měli k dispozici větší rozpočet, takže není tak "televizní" (ne že by mi to minule vadilo) a zápas je v porovnání s tím minulým natočen velmi uvěřitelně - přímo vidíte a slyšíte, jak se Balboa s Creedem otloukají, cítíte to napětí... O rok později přišel Zuřící býk a skoro bych řekl, že se tady Martin Scorsese tak trochu inspiroval. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Počas scény, v ktorej sa Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) rozprávajú s novinármi, sa jedna reportérka pýta Rockyho, čo urobí so svojimi peniazmi, ktoré zarobí a odpovedá jej, že Pauleymu (Burt Young) kúpi stroj na šišky, kúpi do kostola sochu a svojmu nenarodenému dieťaťu kúpi nejaké muppet hračky a spomína žabu Kermita. Sylvester Stallone bol hosťom Muppet Show začiatkom toho istého roku v roku 1979. (Pat.Ko)
  • Keď sú Rocky (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire) v posteli a Adrian počúva, ako Rocky číta nahlas, kniha, ktorú drží, je „Reilly's Luck“ od Louisa L'Amoura, ale to, čo hovorí, je riadok z knihy „Robber's Roost“ od Zanea Greya. (Pat.Ko)
  • Úlohu batoľaťa, teda Rockyho (Sylvester Stallone) novonarodeného syna Roberta Balbou jr., si strihol hercov druhý najstarší syn Seargeoh Stallone. (milhouse86)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama