Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stallone podruhé vstupuje do ringu za oslavných chorálů a se svou nevysokou postavou si hraje na boxera, který budí respekt. Nejsem sice odborník, ale box si představuji jinak a choreografie s absencí krytů a pravděpodobných direktů je myslím ve filmu o boxu opravdu citelnou slabinou. Je mně pak zcela jedno zda si Rocky vybojuje svůj další boj v ringu nebo mimo něj, když už předem vím jak to celé dopadne a dokážu to odvyprávět jak se to bude celé vyvíjet aniž bych viděl jediné políčko z filmu. Nudí to děsně a co hůř je to i blbé. Děkuji - nechci. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (65)

  • Počas scény, v ktorej sa Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) rozprávajú s novinármi, sa jedna reportérka pýta Rockyho, čo urobí so svojimi peniazmi, ktoré zarobí a odpovedá jej, že Pauleymu (Burt Young) kúpi stroj na šišky, kúpi do kostola sochu a svojmu nenarodenému dieťaťu kúpi nejaké muppet hračky a spomína žabu Kermita. Sylvester Stallone bol hosťom Muppet Show začiatkom toho istého roku v roku 1979. (Pat.Ko)
  • Režisér John G. Avildsen sa rozhodol neujať sa réžie tohto filmu čiastočne preto, lebo bol zaneprázdnený režírovaním filmu Horúčka sobotňajšej noci (1977), takže Sylvester Stallone mal možnosť byť scenáristom a režisérom samotne, Nielenže Avildsen nakoniec opustil tento projekt, ale Stallone pokračoval v scenári a réžii pokračovania Staying Alive (1983). Avildsen sa neskôr vrátil k režírovaniu filmu Rocky V (1990). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama