Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už takové tradičnější a víc se tu objevují takové ty hollywoodské prvky. Rocky už nepůsobí tak nahlouple a scénář je o trošičku promakanější. Výsledný dojem je prakticky stejný jako u jedničky, na kterou druhý díl přímo navazuje. Líbí se mi, že se film zaměřuje více na Rockyho než na sport a když už dojde na zápas, tak je řádně nervydrásající a řekl bych, že ještě o chlup lépe vygradovaný jak minule. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemám s druhým Rockym absolutně žádný problém. Obstojný sequel, který nedělá naprosto výborné jedničce bůhvíjakou ostudu. A vlastně se mi i líbilo, že se ještě více ponořil do psychiky Rockyho, který s boxem seknul. To byl mnohem zajímavější pohled, než vidět třicet zápasů za film. Ale už je to trochu vaření z vody, to žádná, ale Sylvester se s tím opravdu dobře vypořádal. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. V podstatě podobné jedničce, vynikající film, kde konec všichni vytuší, ale dobré zápletky, celkově velmi solidní. Výborné jsou Rockyho tréninky a jeho vzestup. Dobře vystižena nechuť trénovat na žádost manželky - trenér chce, Adriana ne a Rocky neví komu se zavděčit... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rocky s celou původní partou, schématem (výzva, pochyby, tréniková montáž, finální zápas), úžasnou hudbou, napínavou a drtivou závěrečnou bitvou i s naivními průpovídkami je zpět a Sly - tentokrát i z režijní stoličky - skrz něj ventiluje svoje vyrovnávání se s čerstvě nabytou slávou. Slušné pokračování, kterému díky navýšenému rozpočtu chybí syrovost jedničky a taky scénář předepisuje Rockymu trochu moc smůly (dyslexii, hrozbu, že v ringu oslepne, manželku v kómatu). A tygr v zoo i na bundě jako by předjímal třetí díl, kde fanfárovitou hudbu doplní pecka Eye of the tiger. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed sice v souboji o titul Rockyho porazil na body, ale to mu nestačí. Už ví, že se musí na neustále vstávajícího soupeře řádně připravit, nic nepodcenit a jednoznačně rozhodnout odvetu před limitem. Apollo prostě nechápe, že by měl poděkovat osudu za lehce sporné vítězství a doufat, že již v ringu nepotká bijce s taliánským kořenem, který mu na památku pořádně namlátí tlamičku. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (65)

  • Náklady na film byly 7 milionů amerických dolarů. Původní rozpočet však byl pouhé 3 miliony. Stallone (Rocky) totiž chtěl dalších šest rychloběžných kamer pro snímání zápasu, skutečné publikum a extra gáži pro štáb. (dezert)
  • Vo filme vidíme prvé účinkovanie Roberta "Rockyho" Balboy Jr. v sérii. Postavu stvárnili v celej sérii herci: Seargeoh Stallone, Ian Fried, Rocky Krakoff, Sage Stallone a Milo Ventimiglia. Od roku 2021 je Ventimiglia jediným hercom, ktorý si túto rolu zahral viac ako raz, a to vo filmoch Rocky Balboa (2006) a Creed II (2018). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama