Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (503)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je přecejen hlavně zpočátku zcela jiný. Prostředí Philadelphie již není vykresleno tak chmurně jako v prvním díle. Naproti tomu Rocky neprožívá nejštastnější období, takže je vlastně nucen se vrátit zpět do ringu (a pak ještě hodněkrát :D "Balboa musí být v dobré formě, aby vydržel takový výprask" .... Vlastně je celá Rockyho taktika postavená na tom že schytá za život asi milion ran do hlavy. 80% ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně MNOHEM lepší než první díl. A´t se snažím sebevíc, nenacházím jedinou věc, kterou bych druhému boxerskému opusu mohl vytknout. Především: Stallone je jako scénárista výborný! Ve filmu není jediná zbytečná scéna. Děj se neustále sune dopředu, ani na chvíli nenudí, což byl hlavní problom, který jsem měl s prvním dílem. Stallonovi se podařilo velmi důvěryhodně a neokázale znázornit Rockyho, jako chlapa, který ví, že není dvakrát chytrý ale dělá, co umí. Zároveňje s podivem, že se mu podařilo vyvarovat se všeho patosu a s žánrovými klišé pracuje velmi umě. Stallone zároveň dokazuje, že UMÍ hrát (nejmarkantnější je to opět ve scénách s Adriane. Chemie mezi ním a Talii Shire je přímo unikátní. Stallone zároveň obstál jako režisér a celá tréninková montáž je prostě výborná, stejně jako závěrečný souboj. Zpomalené záběry mě dostaly!! Takovýhle Rocky se mi líbí! Ne ten první.. Ten druhý by si býval zasloužil Oscara. Zcela bez legrace.! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • V jedné z původních verzí scénáře se měl závěrečný souboj odehrát v Koloseu. (ArsenalEagle)
  • Keď sú Rocky (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire) v posteli a Adrian počúva, ako Rocky číta nahlas, kniha, ktorú drží, je „Reilly's Luck“ od Louisa L'Amoura, ale to, čo hovorí, je riadok z knihy „Robber's Roost“ od Zanea Greya. (Pat.Ko)
  • Rozhodca predstavený ako Lou Fillipo je taktiež skutočné meno herca, ktorý bol boxerom a aj takisto profesionálnym boxerským rozhodcom. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama