Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo zaostává druhý díl za prvním. Na pokles jsem byl připravený. O to víc mě překvapilo, že nebyl zas tak znatelný. Příběh se příjemně rozvinul a Stallone zahrál hloupého burana, který se "náhodou" dostal ke štěstí, skvěle. Vadil mi přes míru přidaný patos (scénu, kdy za Rockym běží dav čítající stovku dětí, jsem nepochopil), ale jinak jde o překvapivě dobrou podívanou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej psychológie, viacej povrchných emócií. Sylvester Stallone stavia na pevných základoch, ktoré položil v jednotke, a prechádza do šablóny čistokrvnej žánrovky. Silnejšie tlačenie na pílu v emóciách Rockyho milostného vzťahu, silnejšie tlačenie na pílu v rivalskom vzťahu k protivníkovi v ringu. Boxerské finále efektnejšie nakrútené i emocionálnejšie než v jedničke (ktorá si ale na ňom toľko nezakladala). Solídny sequel so zachovaným dotykom autora. Ale tak silnú stopu ako originál nezanechá. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (65)

  • V jedné z prvních verzí scénáře jsme se ve flashbacku měli dozvědět Rockyho (Sylvester Stallone) skutečné křestní jméno - Robert. (Karlos80)
  • Nemocnica, do ktorej boli Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) prevezení na začiatku, je Pennsylvánska nemocnica. Zdravotná sestra, ktorá žiada Rockyho o autogram, nosí gombík s nápisom "Som hrdý na to, že môžem pracovať v prvej nemocnici v krajine, ktorá v roku 1976 oslavuje 225 rokov." Pennsylvania Hospital bola založená v roku 1751 a nachádza sa na 800 Spruce Street vo Philadelphii. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno