Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Druhý Rocky se mi líbí stejně jako ten předchozí, v něčem i o trochu víc. Hlavní klad ale zůstává stejný - hrdina, který sice rozhodně není žádný velký myslitel, spíš takový velký prostý kluk, ale který to všechno myslí dobře a nelze mu nedržet palce. Na Rockym II je vidět, že filmaři měli k dispozici větší rozpočet, takže není tak "televizní" (ne že by mi to minule vadilo) a zápas je v porovnání s tím minulým natočen velmi uvěřitelně - přímo vidíte a slyšíte, jak se Balboa s Creedem otloukají, cítíte to napětí... O rok později přišel Zuřící býk a skoro bych řekl, že se tady Martin Scorsese tak trochu inspiroval. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už takové tradičnější a víc se tu objevují takové ty hollywoodské prvky. Rocky už nepůsobí tak nahlouple a scénář je o trošičku promakanější. Výsledný dojem je prakticky stejný jako u jedničky, na kterou druhý díl přímo navazuje. Líbí se mi, že se film zaměřuje více na Rockyho než na sport a když už dojde na zápas, tak je řádně nervydrásající a řekl bych, že ještě o chlup lépe vygradovaný jak minule. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšné jedničky se jako většina druhých dílů potýkala s nedostatkem nápadů. Snaha o vyrovnání se Rockyho I se ale i tak celkem povedla a nemůžu než hodnotit film velmi kladně. Sylvester Stallone se i v tomto díle předvedl jako nesmírný vtipálek se smyslem pro humor. Ač vystupuje jako jednoduchý, obyčejný boxer, jeho talent mu vše vynahradí v ringu a člověk se dokáže vžít do jeho situace. Při poslední scéně, souboji se šampiónem Apollónem, jsem se do jeho postavení opravdu vcítila a přála si, aby vyhrál. A tohoto vtáhnutí do děje si u filmů velmi cením, proto na mne Rocky II silně zapůsobil. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Skladba "Going the Distance" od Billa Contiho mala byť súčasťou soundtracku k Rocky II, ale nikdy sa o tom neuvažovalo. (Pat.Ko)
  • Burt Young medzi prvým a druhým filmom výrazne schudol. Keďže začiatok tohto filmu sa začína koncom prvého filmu, boli použité určité uhly kamery a voľnejšie oblečenie, aby Burt vyzeral rovnako mohutne ako v prvom filme. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama