Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (862)

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Rockyho je podle mě nejlepší díl, co byl dosud natočen. Velké plus dělá hlavně perfektně zvládnutá hudba, která se nese celým filmem (hlavně při Rockyho tréninku na Sibiři)a filmu dodává jeho jedinečné kouzlo, na které jsme marně čekali od prvního dílu. Při závěrečném souboji v ringu se mnou doslova cloumali emoce a nemohl jsem se ubránit skvělému pocitu z filmu a film si prostě vychutnával. Sylvester nám čtyřkou Rockyho dokazuje, že je nejen skvělý herec ale hlavně pan Režisér. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je mrcha :o)) Jo, tak na tomhle jsem jako malej taky ujížděl. Neodolatelně naivní dozvuk studené války. To ani nejde, aby jste nefandili američanovi, kterému musí ke tréninku stačit zvedat kládu a běhat po zasněžené krajině, na rozdíl od rusáka, který je opečováván týmem fyzioterapeutů ve špičkových podmínkách. Skoro jsem měl chuť vytáhnout americkou zástavu a fandit Slyovi na plné hlasivky :o) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sly opět v plné formě. Po nepříliš přesvědčivém třetím díle, natočil podle mého názoru nejlepší díl celé série. Nováčka v profesionálním světě boxu Ivana Draga (Skvělý "záporák" Dolph Lundgren, který si snad ani lepší filmový debut nemohl přát) vyzve na souboj Apollo. Počítá se s jeho snadným vítězstvím, ale opak je pravdou a Drago ho zmasakruje tak, že Apollo zemře. Rocky chce pomstít smrt kamaráda a vyzívá Draga na souboj....... trénik v Rusku na sněhu nemá chybu.... Závěrečný zápas beru jako třešničku na dortu..... Jedna z nějvětších klasik 80. let. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sylvester Stallone .. Znovu se nenarodíš, můžeš se jen změnit... Sylvester Stallone se ovšem nemění, i když stárne. A Rocky IV je podařený film, kterým ve své filmové "boxerské" kariéře opět zabodoval - téměř tak, že se vyrovnal výborné první části. Odložená je citlivost naopak je snímek silně ideově podbarvený, horká hlava v úvodu, chladná pomsta v závěru. Přímočará jízda zaujme tréningem v nehostinné přírodě či přesně volenou energickou hudbou. Jen nepotěší agitačním koncem. 70%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhým Rambem dost možná nejlepší Stallone. Proč? Protože nikdy předtím neměl Rocky chytlavější osmdesátkový soundtrack (Hearts on Fire - nejvíc chytlavý song), krásné prostředí hor (vemte si trojku - ta měla jenom trapnou plážičku), nedisponoval rychlejším spádem a hlavně brutálnějším soupeřem. Ať už výcvik probíhá téměř v osamění v přírodě nebo pod dozorem lékařů s moderní technologií, jede se až na dřeň, takže není divu, že závěrečný fight připomíná souboj titánů. Železo proti skále, Dobro versus Zlo, Amerika kontra Rusko. A i na ten dojemný proslov dojde ("A pokud já se můžu změnit, tak vy se můžete taky změnit!"). Čtyřka je prostě nostalgie, a je fajn, že nestárne. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (73)

  • Čtvrtý díl je jediným filmem ze série, pro který Bill Conti nesložil hudbu. (AndewMX)
  • Už o premiérovém pětidenním víkendu na Den díkůvzdání utržil Rocky IV v USA 32 milionů amerických dolarů. (McLushi)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o nejvýdělečnější snímek o boxu, druhé nejvýdělečnější sportovní drama, třetí nejvýdělečnější snímek roku 1985 a 324. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama