Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (275)

Milodar 

všechny recenze uživatele

Těžce kritizovaný film, který tady vyžebrá max. 1 hvězdu. Ba ne, je to docela koukatelné, vtipné a (zde kritizované) ztvárnění rozevláté mládeže docela dobře odolává zubu času. Sklep a jejich přehnaná stylizace mi celkově leze na nervy, tady jsem ale naštěstí nemusel čumět na Vávru s Hanákem. Závěrečná gorilí scéna je teda tristní a bohužel jsem ji nedokoukal, hodnotím tedy bez konce. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že Milana Šteindlera zaujal zrovna tenhle scénář. Přitom je tak nezajímavý, že už v polovině mi bylo úplně jedno, jak film dopadne. Tím pádem ani "šokující pointa" nemohla sebeméně zapůsobit. Alespoň některé herecké výkony jsou dobré, ale nemají co dělat v jednom filmu. Ani detektivka, ani drama, ani komedie, jenom nuda. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šteindler si chtěl nějak obhájit užívání drog, tak se pustil do Němcova blábolu. Až v závěru divákovi dojde, že to celé stojí na rádoby geniální pointě, kolem které tvůrci postavili celý příběh plný feťáků a dalších podivných postaviček z drogového podsvětí. Překvapivě tady moc nefungují ani hlášky, které jsou spíše trapné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to asi obecný fenomén týkající se všech členů divadla Sklep (snad vyjma Davida Vávry) - pomalu se stávají součástí té mainstreamové kultury, toho showbyznysu, který po léta nejenom ve svém divadle, ale i v přidružených projektech soustavně parodovali a poukazovali tím na jeho obsahovou vyprázdněnost, absurditu takové umělecké a profesní existence a pokleslou estetickou a poetickou složku oficiální (nejenom normalizační) kultury. Dovedli svou poetiku trapnosti k dokonalosti, ale nikdo mi nevymluví, že ambice být součástí tohohle showbyznysu nebyla od počátku přítomna v jejich výborných kabaretních parodických číslech, což ovšem není tak důležitý fakt jako to, že většina sklepáckých osobností po roce 1989 zakotvila u zdroje svých tehdejších parodických čísel. Tomáš Hanák paroduje sám sebe (=ztrapňuje se) v kdejakém pokleslém nekonečném seriálu či uprděné estrádě, Jiří Macháček zakotvil v mělkých vodách domácí populární hudby ... a na Milana Šteindlera ,,zbylo" tajtrdlíkování v nováckém zábavním pořadu a po jednom fenomenálním (Vrať se do hrobu) a dalším výborném (Díky za každé nové ráno) se i jeho režijní tvorba řítí směrem k dekadenci mainstreamu - jak si jinak vysvětlit režijní záměr natočit tendenční film pro teenagery o drogách a vyhulených hrdinech. Ne, tohle opravdu nejsou noví ,,generační" Samotáři, nebo čím měl tenhle film vlastně být? Šteindlera asi definitivně pohltila estetika jím preferované televizní reklamy, jejímž natáčením se živí... A abych parafrázoval titul režisérova nejlepšího filmu - Vrať se do Sklepa, Milane! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Pokus Milana Šteindlera o krimi drámu a film na vážnejšiu notu mu až tak nevyšiel. Naopak ma najviac pobavili niektoré vtipné hlášky. Miernou devízou vo filme sú priemerné výkony hercov ,tým mám na mysli hlavne Michala Dočolomanského .Celkový obraz ale zasa nie je až taký zlý ako som sa dočítal z iných hodnotení.Príbeh nie je až tak typicky Šteindlerovský ,ale za dobré 3* určite stojí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Po filmu ještě v témže roce vyšla i stejnojmenná knižní podoba. (Erico)
  • Na pozvánce se píše, že maska na mejdanu v klubu Zoo je podmínkou. To znamená, že by všichni účastníci měli mít masku. Na mejdanu je ale vidět hned několik lidí bez masek. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama