Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Happens 

všechny recenze uživatele

Slizký had vraždící v řadách hipíků/hipsterů a zlaté mládeže, která hledá osvícení v jihovýchodní Asii a v drogách. Působivě zajímavý film o mysteriózním psychopatovi, co vylhal vzdušný zámek lží, v kterém nechal všechny včetně svých bližních žít. Prvotřídní manipulátor. Stále netuším, proč se vracel do Nepálu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak tento serial je mi sity na miru. Vyborny namet, odehravajici se v atraktivnim prostredi jizni a jihovychodni Asie. Serial se stale casove lame do flashbacku, coz muze divaka na prvni pohled obtezovat, ale rychle na toto zpracovani pristoupi. Kazda dejova rovina je velmi zajimava a vse do sebe krasne zabada, i pres casto opakovane zabery. Napeti, az mysteriozni atmosfera a velmi presvedcive herecke vykony. Bavilo me to od zacatku do konce! ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Charles Sobhraj ( narozen 1944 - ještě žije ) známý jako asijský sériový vrah bikini killer s modusem operandi: seznámit se s hippie cestovateli, otrávit pitím, zabít ( a často v Thajsku nechat v plavkách na pláži ) a okrást a na jejich pasy cestovat po Asii a opět se seznamovat s jinými oběťmi. Do toho pašovat drahokamy a po zadržení utíkat z vězení. Tento Netflix seriál je technicky perfektní rekonstrukcí těchto zločinů s Taharem Rahim, který tady hraje stejně brilantně jako v Prorokovi. Kladným hrdinou je mladý diplomat, který ho odhalí a vypátrá jeho pravou identitu navzdory byrokracii, nezájmu a korupci policie. V prvním díle jsem si musel zvykat na mírně zmatené střídání dvou až třech paralelně vyprávěných časových rovin, což vyžaduje dost soustředění, ale pak se to ukázalo, jako skvělý způsob jak udržet pozornost a napětí osm dílů, ikdyž cestou do Paříže to trochu ztratí na čtyři dám pět hvězd za dechberoucí námět a jeho způsob vyprávění, který se člověku vryje do paměti , retro výpravu - na to krásné Thajsko sedmdesátých let se prostě hezky kouká a vypadá to výpravněji než je, a výborně vykreslené a zahrané hlavní postavy. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase NTFLX nevsadil na BLM a LGBT lobizmus, ale na True-Crime a čuduj sa svete... trafil do čierneho! Niektoré scény vyšponované do maxima, atmoška 70¨ jak vyšitá. Spočiatku som mal obavy, že sa stratím v tých flashbackoch, ale čochvíľu sa na to bez problémov naladíte. Do budúcna - dal by som tomu chytľavejší soundtrack a bol by to nášup jak sviňa! ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Typický sociopat a jeho naivné obete s IQ 60. Vyššiu inteligenciu mať nemohli, lebo inak si neviem vysvetliť, ako by takému škaredému slizskému chujovi mohlo dôverovať toľko ľudí. A všetko to musel riešiť Holanďan s Belgičanom v drbnutom Thajsku. Falšovanie pasov v tej dobe by zvládlo aj dieťa, čiže to bol ideálny čas pre všetkých hajzlov. Jediné, čo mi tam okrem tuposti ľudí vadilo, bolo neustále preskakovanie v čase. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Jenna Coleman (Marie-Andrée Leclerc) byla požádána, aby se zúčastnila konkurzu ve francouzštině, kterou neovládá. Musela se výslovnost naučit foneticky. (HonzysKISS)
  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama