Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Největší lákadlo jsou exotické lokace daleké Asie, kde se to v drtivé většině odehrává. Vraždy mají větší šmrnc, když se dějí v sexuálních doupatech Bangkoku, či pod vrcholy Himalájí. Tak dvě třetiny seriálu jsou navíc opravdu napínavé. Bohužel ke konci jakoby tomu došel dech. Scénář je někdy buď hloupý, nebo nedotažený a už to není ono. Chtělo by to trochu pokrátit. Ale rozhodně doporučuji. Celá ta premisa, že ho dostal zarputilý, nudný diplomat, kterému všichni pořád říkali ať se na to vysere se mi líbila. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Charles Sobhraj ( narozen 1944 - ještě žije ) známý jako asijský sériový vrah bikini killer s modusem operandi: seznámit se s hippie cestovateli, otrávit pitím, zabít ( a často v Thajsku nechat v plavkách na pláži ) a okrást a na jejich pasy cestovat po Asii a opět se seznamovat s jinými oběťmi. Do toho pašovat drahokamy a po zadržení utíkat z vězení. Tento Netflix seriál je technicky perfektní rekonstrukcí těchto zločinů s Taharem Rahim, který tady hraje stejně brilantně jako v Prorokovi. Kladným hrdinou je mladý diplomat, který ho odhalí a vypátrá jeho pravou identitu navzdory byrokracii, nezájmu a korupci policie. V prvním díle jsem si musel zvykat na mírně zmatené střídání dvou až třech paralelně vyprávěných časových rovin, což vyžaduje dost soustředění, ale pak se to ukázalo, jako skvělý způsob jak udržet pozornost a napětí osm dílů, ikdyž cestou do Paříže to trochu ztratí na čtyři dám pět hvězd za dechberoucí námět a jeho způsob vyprávění, který se člověku vryje do paměti , retro výpravu - na to krásné Thajsko sedmdesátých let se prostě hezky kouká a vypadá to výpravněji než je, a výborně vykreslené a zahrané hlavní postavy. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Až som mal občas chuť fandiť tomu príslovečnému "príležitosť robí zlodeja", lebo tá naivná dôverčivosť vyfajčených hipíkov, ktorí mu tam mávali rubínmi popred oči, si až pýtala potrestať. Aj keď Charlie to ťahal až do extrému, to je pravda. Seriál, ktorý si 8 hodín ide tvrdohlavo svojim tempom v presvedčení, že veď sa tomu divák prisposobí a naladí... . A nenaladí a neprispôsobí. Už len tá potreba si skoro kresliť časovú os, aby som sa každých desať minút zorientoval, kde sa v deji nachádzam pri tom, ako každých desať minút dej poskočí, alebo sa vráti aj o niekoľko rokov, to je otravný spôsob, ako držať pozornosť. Všetko to, čo ma mohlo vytrhnúť z tej monotónnej vyšetrovacej letargie a nejak zdvihnúť tep a otáčky, všetko sa to deje akoby naschvál niekde mimo záber, alebo len naznačené, že to neposobi ani ako naháňačka so sériovým vrahom, ako skôr súboj s byrokraciou nasiaknutým systémom. Je to zaujímavé , to nie, že nie, ale skôr vďaka zaujímavej skutočnej predlohre, než jej dramatickej adaptácii. Má to dobru exotickú atmosféru Indie 70. rokov, no nikdy to poriadne nestrhne. A skôr som sa presviedčal si zapnúť ďalšiu časť a ešte to skúsiť, než žeby som na tom napätý visel nedočkavosťou. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem si říkala, že vydržím. Vydržela, ale s vypětím všech sil. Nepřišlo mi to ani zajímavé, ani šokující, o nějakém napětí nemůže být řeč a otravné flashbacky mi dost překážely. Marně jsem doufala v nějakou scénu, kde bude aspoň trochu té pořádné vraždy a mně se konečně naježí chlupy hrůzou, ale to se nekonalo a tak Charles jen tráví pitomoučké turisty a manipuluje se svým okolím. Tleskám všem, kterým se to líbilo až na čtyři hvězdy a výše. Já jsem asi někde jinde. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výpravný dobový seriál o podivné existenci jménem Charles Sobhraj, která v sedmdesátých letech okrádala a vraždila baťůžkáře cestující po Indii a Thajsku. O tomhle vrahounovi jsem neměl sebemenší tušení, a tak pro mě byl seriál do značné míry fascinující. Někdo možná bude mít - dle některých zahraničních ohlasů - potíže usledovat neustálé flashbacky a flashforwardy, podle mne je ale ta mozaika složená dost přehledně, takže jsem nikdy neměl větší problém pochytit kdy, kdo, co a jak. Plusem jsou pro mne i atraktivní lokace, zvlášť teď v čase omezeného cestování jsem si rád připomněl Bangkok a další místa. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Angela Knippenberg (Ellie Bamber) měla při vyšetřování ve skutečnosti stejně důležitou roli jako její manžel Herman Knippenberg (Billy Howle). Jenomže hraje v seriálu postavu více v pozadí. (HonzysKISS)
  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama