Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejzajímavější postava zatím Miroslav Hanuš, který byl na place asi minutu a hádám, že to celé potáhne. Dialog u kávy o policejní perspektivě ženy vyšetřovatelky zakončené přirovnáním stíny v mlze? Takhle se normálně baví policisté v Ostravě? Chápu osvětu scénáristy k názvu seriálu, ale proč to tak trapně natlačit hned v prvním díle. Měli si to nechat na jistě dramatické zakončení. Josef Kaluža jako zkušený trenér v rambodílně vtipnej asi málo proteinu. Nakonec i přes studené hraní bez regionálního slangu sledovanost udržím snad proto, že doufám, že se tam někde objeví psychopat Kozub a nebo mě zajímá jak dopadne bosí syn Jirky Vyorálka..čekám nějakej brutální střep na Stodolní. :) ()

moshe odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za tento počin by se nemusely stydět ani TV Nova a Prima ... bezduchá břečka, nedobře zahraná, kterou ani Plesl nezachrání, neb mu to jeho prostor, zhruba 0,69 % filmu, nedovolí ... post scriptum - ani policajti nemluví pořád spisovně, to, že je zde použito "dobrééé, žééé, jasnééé" atd, (což mi spíše připomíná Brno, než Ostravu) ... snad nemůže býti bráno jako důraz na to, že se to odehrává na Moravě a že se tvůrci chtějí jednoznačně odlišit od "pražských filmařů", ovšem s pražskými herci (asi svoje nemají) ... vše je subjektivní, dám tomu druhou šanci, ale bude-li to stejnééé, pak mě další díly fakt minou ... za první díl 1/10 ()

Reklama

IGATY 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím tedy hodně pod mým očekáváním. Lokace v Ostravě, všichni ale mluví jak z encyklopedie, nejvíc sama hrdinka. Že prý emancipovaná šéfka, která mluví jak komentář k americkému dokumentu pro méně chápavé. To opravdu potřebujeme navodné popisování policejní práce jak v kriminálce Miami? Nějak mě nepřesvědčuje, že by se tady se slušnosti došlo dál... Autor chtěl asi působit přirozeně, až to vyznívá zcela nepřirozeně až strojeně ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

U nás se vlastně v současnosti točí vesměs jen dva žánry - stupidní komedie (většinou s Langmajerem, Polívkovou a Hřebíčkovou) a pak detektivky. Prakticky každý nový český seriál je detektivní, a přesto to nikdo neumí udělat dobře. Copak tvůrci nikdy neviděli nic zahraničního? Třeba Most nebo True Detective? Vypadají ty celosvětově uznávané detektivky takhle? Jsou tam unylí, necharismatičtí herci? Naprosto nezajímavé postavy, ničím nevybočující z průměru? Neoriginální, ničím zvláštní zločiny a nudné vyšetřování? Ne. Tak proč si čeští tvůrci myslí, že to bude mít u diváků úspěch? V dnešní době, kdy téměř každý sleduje zahraniční televizní tvorbu? Nechápu... Další tuctová, naprosto průměrná, nudná detektivka o ničem. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že Ostraváky musí štvát, že v seriálu hrají Pražáci. Mně to nevadí. Špalková a Vyorálek jsou zajímavá dvojice, Plesl, Hanuš ...nadějné obsazení. Soukromý život hrdinů v detektivce mi vůbec nevadí. Naopak. Copak ti lidé nemají žádný soukromý život? Může mít vliv i na jejich práci, když je něco trápí. Jsou to normální lidé, žádní supermani. Rozjezd je průměrný, uvidíme dál. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Malá (Petra Špalková) smaží na pánvi řízky pro rodinu. Na to, aby je měla do zlatova usmažené, ji stačila přesně minuta. (sator)
  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)
  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)

Reklama

Reklama