Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Winona Ryder, Ethan Hawke a Ben Stiller ve smutně romantické komedii o mladé generaci odchované seriálem Melrose Place, o hledání zaměstnání, lásky a smyslu života. Jako jeden z nejlepších absolventů vysoké školy by měla být Lelaina Pierce (Winona Ryder) předurčena k velkým cílům. Místo toho pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show (John Mahoney). Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících: promiskuitní spolubydlící Vickie (Janeane Garofalo), o Sammym Steve Zahn), který potlačuje svou přirozenou sexualitu, a o svém nejlepším kamarádovi Trayovi (Ethan Hawke), velmi nadaném rebelovi bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem (Stiller), ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. Lelaina se rázem ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Kdybych to viděla někdy mezi svými 20-30ti lety, tak bych to ohodnotila asi tak o 1* víc...Nicméně koukat na to s odstupem více let je také zajímavé. Ale je to pro mě taková ta "klasická americká "komedie/drama/romantika" z 90tých let a určtiým způsobem melancholické, ale určitým způsobem taky neskutečně "přestřelené". Bylo zajímavé vidět "proti sobě" Stillera a Hawke jako dva zájemce o tu samo dívku ;) Zahn byl pro mě v mládí oblíbený fešák, kterého si málokdo všimnul ;) ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně chytrá teen romance s nadprůměrně sympatickou bandou postav, Stiller neni hloupej, i klišéčka zvládne slušně prodat, přimíchávat pokusy o generační reflexi se mu už ale do milostné linky moc nedaří, povětšinou totiž shrnuje dost obecná témata a bez opravdových osobních vpádů do scénáře prostě a jednoduše ilustruje to, že po škole to může bejt dost na hovno. Mě opravdu dostal až scénou před barem, kde s Hawkem opravdu předvedli střet s přesahem, jímž by to klidně mohl celé zakončit a já bych byl spokojen. Takhle je to "jen" milá romantika s milym duem Ryder Hawke, skvělou Lubezkiho kamerou a kouzlem devadesátek, pro který mám osobně fakt slabost... ()

Reklama

greetchen 

všechny recenze uživatele

Vidět to v devadesátých letech, možná hodnotím jinak. Dnes už má všechna ta rebelie trochu podivný patos, takže obsahovou stránku pominu. Zaujalo mě to ale obsazením. Ethan Hawke je tu rozhodně nepřehlédnutelný a má potřebné charisma, asi si s ním budu muset pustit ještě nějaký další film z té doby. Totéž bohužel nemohu říct o Benu Stillerovi, který je mi tu krajně nesympatický. A Winona Ryder je sice krásná a hraje dobře, nemohu se ale zbavit, že se od devadesátých let moc nezměnila a herecky nikam nepovyrostla. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že vsetky filmy o kamošoch a láskach a mladíckej neschopnosti uchytiť sa vo svete dospelých, boli v tých rokoch natáčané omnoho realistickejšie. Žiadne zbytočné drama, ani trápne pokusy o melanchóliu. Tá tu prichádza tak nejak prirodzene a nevtieravo. Prosto realisticky. Nikdy som nebola fanda Bena Stillera, ale že toto tak pekne zrežíroval, to fakt smekám klobúčik. A aby som nezabudla, Winona bola neskutocne zlata. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

"The answer is... PIZZA!" Film jsem si z velké části dost užíval a taky ke mě, jakožto k třiadvacetiletému muži bez jasné vize budoucnosti, který se stále tak trochu vyrovnává s faktem, že je dospělý, jeho téma celkem promlouvalo. Jo a scéna na benzínce je parádní, a přitom tak jednoduchá, a song My Sharona díky ní teď miluju. Ale bože můj, Ethan Hawke tady hraje asi toho nejnesnesitelnějšího, nejtrapnějšího rádoby deep kreténa, co jsem kdy viděl. Winona to celkem vyvažuje svou nadpozemskou dokonalostí, ale díky závěru bohužel nemůžu jít nad 6/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (45)

  • Podnik, kde sa Lelaina (Winona Ryder) a Troy (Ethan Hawke) stretnú krátko, je rovnaký ako ten, ktorý je teraz zatvorený a používa sa len na natáčanie, Johnie's Coffee Shop na Wilshire Blvd v Los Angeles. Bol tiež využitý v Gauneri (1992), filme bratov Coenovcov Big Lebowski (1998), Malcom X (1992) a ďalších iných. (Pat.Ko)
  • Helen Childress mala 19 rokov a bola študentkou prvého ročníka na USC, keď dokončila scenár filmu. (jofffo1)

Reklama

Reklama