Reklama

Reklama

Vietnamka Le Li je znásilněna vojáky Vietkongu, kteří ji podezírají ze špionáže. Dívka prchá do Saigonu, kde se seznamuje se seržantem Dantem Butlerem. Zamilují se. Jejich manželství je krátké, plné nedorozumění a traumat z minulosti. Le Li se stále cítí bytostně spjatá se svou rodnou zemí... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

italka63 

všechny recenze uživatele

Do třičtvrtě filmu jsem byla nadšená, pak se snad stopáží, nebo najednou překotným dějem,nadšení někam vytratilo...hrozná škoda, i když Haing byla skvělá a Tommy Lee jakbysmet, i když se jeho role objevila vlastně až po uplynutí hodiny.Poslední čtyři minuty filmu,kdy jsem poslouchala něco na způsob budhistické nauky, to mě dorazilo....jsem trošku jiné povahy.Ale vlastně jsem shlédla zajímavý film, i když podobných příběhů na toto téma by se v knihách různých autorů našlo dost.Každopádně každá válka je krutá, smrt, žal a utrpení a Oliver Stone natočil chvályhodnou věc, takže i přes určité výhrady dávám čtyři. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mnohem komornější než většina filmů o vietnamské válce, až na pár výjimek bez drastických scén, ale nesmírně působivé. Široký, rozmáchlá záběr mnoha vrstvami - od pocitu rodové a národní sounáležitosti, přes rozdíly vnímání kultur a ras, až po poválečné syndromy. Opravdu originální a přes svou délku poutavé drama. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oliver Stone .. Tady někde se pomyslně láme tvůrcova kvalita a filmy po tomto počinu již nedosahují nebeské kvality děl předešlých. Pozapomenutý film válečné éry Oliver Stone, který se potřetí vrací do Vietnamu. Tentokrát však více obšírněji a z jiného úhlu pohledu. Začíná ještě před velkou válkou, v období úpadku francouzské kolonizace, dává vyniknout síle přírodních scenérií, hodnotám venkovského lidu a rozkrývá počátky války politicko/občanské. V ní pak sleduje (autobiografické) strasti mladé dívky, které kulminují poznáním Amerického důstojníka a odchodem do USA (výborně vykreslený kontrastní přechod z bídy do konzumní společnosti). Zde už prostupuje příliš romanticko-dramatických momentů, které jsou ovšem nahromaděny v rychlém sledu a nejsou příliš působivé. Jako komplexní pohled na konflikt a důsledky na daného jedince a jeho rodinu rozhodně zajímavé. 70%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Lidsky srovnatelně silný příběh jako Born on the 4th of July, tohle mi bylo skoro ještě sympatičtější. Ukázat válku z úhlu lidí, kteří se obvykle koukají na pušku z té špatné strany, byl víc než šťastný nápad. O hodně lepší část filmu je ta ve Vietnamu, pak film začne být dost zkratkovitý. Fakt jsem se místy dokázal úplně do těch lidí vcítit a bylo mi jich líto...Story je to dobrá, herci se mi líbili, práce s kamerou excelentní a hudba je tklivá (ale ne zas moc). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to vypadalo i na 5* a de facto v průběhu celého filmu se mé dojmy pohybovaly mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Válka ve Vietnamu z té opačné strany, z pohledu obyčejných lidí, vesničanů. Příběh o tom, jak se malá dívka z rýžového pole dostala do USA a čím vším si předtím i potom prošla. Příběh vojáka, kterého válečné hrůzy poznamenaly na celý zbytek života. Tímto vším je Nebe a země. Výborné herecké výkony všech herců, skvělá režie, příjemná hudba, silné scény a trochu přemrštěná stopáž, to jsou důvody k udělení 4*. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Vietnamská vláda nepovolila Oliveru Stoneovi natáčení v místech, která pro film zvolil, kvůli nespokojenosti s vyobrazením Viet Congu ve scénáři. (D3VIL)
  • Obchodnici ve zlatnictví, kde si Le Ly nechává ohodnotit své šperky, hraje skutečná Le Ly Hayslip. (D3VIL)
  • Film věnoval Oliver Stone své matce. Svému otci pak věnoval film Wall Street (1987). (Monco)

Reklama

Reklama