Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 021)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Četa se od většiny válečných filmů líší tím, že se zabývá konfliktem v konfliktu. Řeší totiž rozpory dvou skupin amerických vojáků v jedné četě, násilníků a docela rozumných vojáků. Tato vnitřní nestabilita je pak zdrojem napětí při scénách, kde má četa plnit rozkazy. Toto je výrazným kladem Stoneova filmu. Nedovedu moc vysvětlit, proč dávám 4*. Snad proto, že kromě této zápletky je Četa standardní film z válečného prostředí, který je místy zdlouhavý. Prostě nic, co už byste neviděli jinde. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Platoon je velice syrové nekompromisní drama vyobrazující vietnamský konflikt v celé své nahotě. Na jednu stranu jsou zde vojáci, pro které je zabíjení nutnost a na straně druhé je zde ještě alespoň trošku mírumilovný seržant Elias v podání skvělého Willema Dafoeho. Mezi dvěma těmito kameny sledujeme příběh vojína Taylora. Na Zemi existuje peklo a jmenuje se Vietnam! 90% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

PLATOON patří mezi vrchol válečného filmu. Dokáže přes svou drastickou a intenzivní atmosféru diváka vnitřně zdrtit. Divák pochopí, jak byla válka špatná, co dokáže s člověkem udělat. Ve válce nebojuje voják s nepřítelem, ale se sebou samým. PLATOON mě vnitřně zasáhl více než APOKALYPSA, která přes svou minutáž skrývá daleko více, než chce nabídnout. Ano při natáčení si F/F Coppola prošel opravdovým peklem a půjde za to do nebe, ale PLATOON krystalizuje duši vojáka a silně zasáhne jeho diváka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Četa je oproti Full Metal Jacket, či Apokalypse o poznání přímočařejší a její přesah, nebo chcete-li podtext je více doslovný (proslovy hlavní postavy). Četa tedy oslovuje diváka hlavně prostřednictvím přímé akce. Vojáci bloudí džunglí, rákosnící mohou čekat pod každým listem, frustrace narůstá a to pak může vyústit ve zvěrstva páchané na nevinných. Film ukazuje, že válka vzbouzí v člověku to nejhorší... 8/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • V roce 2007 byl film Americkým filmovým institutem (AFI) zvolen 86. největším filmem všech dob. (džanik)

Reklama

Reklama