Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 024)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Četa je mistrovské dílo Olivera Stonea. Skvělé herecké výkony Williama Dafoeho a Toma Berrengera, kteří hrají dva seržanty s rozdílnými názory jak přežít válku ve Vietnamu. Oba zde reprezentují "otce" postavy, kterou hraje Charlie Sheen, nováčka, který právě do Vietnamu přijel. Oba seržanti bojují o kontrolu nad četou, a tím pádem i nad Charliem. Filmu přispívají poutavé bitevní scény, dokonce bych řekl, že bitvy dělají Četu nejlepším válečným filmem své doby. Četa nesmí chybět v žádné sbírce filmového fanouška. Je jedním z mála filmů, na které se můžete dívat donekonečna. Opravdu mistrovské dílo. 4 a 1/2 * ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Čata je pre mňa najlepším filmom s vietnamskou tématikou. Je to jednak vďaka tomu, že si neberie servítky pred hubu v tom ako ukazovať týranie radových civilistov a jednak preto, lebo tu som po prvýkrát videl hrať pána menom William Dafoe. Jeho seržant Elias je dokonalou postavou, napriek tomu že je taký klaďas. Zdatne mu sekunduje Tom Berenger a aj Charlie Sheen tu dal o sebe poriadne vedieť. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vietnamská válka nepodaná tak filozoficky a existencionálně jako v Apokalypse, ale skrze neméně působivě a dramaticky ztvárněné postavy se skvělou ukázkou proměny člověka v zeleném pekle...u Charlieho Sheena vidíte jak to začíná a u Willema Dafoea a Toma Berengera jak to může skončit, záleží jen na síle vaší vůle...spojte si tyhle dílky skádačky dohromady se skvělou režií a kamerou, patřičně realistickými efekty a atmosférickou hudbou a nemůžete získat nic jiného než šestihvězdičkovou výpověď o šílenství, kterého jsou schopni jenom lidé... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Platoon je velice syrové nekompromisní drama vyobrazující vietnamský konflikt v celé své nahotě. Na jednu stranu jsou zde vojáci, pro které je zabíjení nutnost a na straně druhé je zde ještě alespoň trošku mírumilovný seržant Elias v podání skvělého Willema Dafoeho. Mezi dvěma těmito kameny sledujeme příběh vojína Taylora. Na Zemi existuje peklo a jmenuje se Vietnam! 90% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tato povinná kukba je sondou do doby, kdy ještě klucká četovali na čerstvém vzduchu, místo na fuckbooku, Američan měl přechodnou chvilku sebezpytování a Charlie vlastnil v nose několik, prozatím chemicky nespálených, čichových buněk. Jak jsem již psal - odvedenci si mezi sebou ve volné přírodě vesele četují, občas čekují Indočíńany, nejsou-li náhodou Čínoindy, pohulují konopnou smyčku a baví se lovem na zvěř plís-nou. Kromě jiných superlativ, kterými bych mohl potřísnit monitor, stojí za vyzdvihnutí vynikající běžec Defoe. - Celé to je taková pěkná procházka po Ho Či Minově zahrádce. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • Závěrečná bitva se skutečně přihodila, jak může dosvědčit technický poradce filmu Dale Dye (kapitán Harris), který byl válečným zpravodajem u 2. praporu 3. divize amerických mariňáků. (džanik)
  • Pokud některá postava zemřela, musel se její představitel bez prodlení sbalit a odjet. (Divočák)
  • Herci a štáb dorazili na Filipíny počátkem roku 1986, téměř současně se začátkem revoluce EDSA, která svrhla prezidenta Ferdinanda Marcose. Jeden nebo dva dny po příletu do Manily se Willem Dafoe (Elias) údajně probudil a v ulicích Manily uviděl skupinky tanků. (džanik)

Reklama

Reklama