Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 022)

Marius 

všechny recenze uživatele

Čata je pre mňa najlepším filmom s vietnamskou tématikou. Je to jednak vďaka tomu, že si neberie servítky pred hubu v tom ako ukazovať týranie radových civilistov a jednak preto, lebo tu som po prvýkrát videl hrať pána menom William Dafoe. Jeho seržant Elias je dokonalou postavou, napriek tomu že je taký klaďas. Zdatne mu sekunduje Tom Berenger a aj Charlie Sheen tu dal o sebe poriadne vedieť. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone právě vybojoval své velké vítězství. Jeho bitevním polem je kambodžsko-vietnamská hranice, jeho stěžejními zbraněmi jsou Willem Dafoe a Tom Berenger a municí mu budiž charaktery postav těchto herců. Motivován složením pocty provedl precizně svoji četu bojištěm a ukázal temné stránky (ne)lidských bytostí. Hvězdné obsazení se předvedlo jako sehraný tým a podporováno tíživým hudebním doprovodem se postaralo o působivý divácký zážitek bez výrazných hluchých míst. 6 miliónů dolarů(rozpočet)/138 miliónů dolarů(výdělky v USA) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Četa je jeden z největších filmů, které jsem měl možnost vidět, díky výborné režii Olivera Stonea, střihu a kameře, protože tím film působí realističtěji. _ Po skončení jsem si dával pauzu, než půjdu napsat komentář, protože jsem se cítil strašně bezbraně styděl se za svět, jaký byl - je - bude. Protože Stone si tím vším prošel, tak věřím, že Platoon NENÍ preceňovaná a podle lidí neobjektivní válečná podívaná! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší válečný film z Vietnamu, který zanechává ultrahluboký dopad. Stoneův nápad vytvořit drama jednotlivce na pozadí konfliktu fanatického velitele a chlapa s dobrým srdcem je prostý a zároveň geniální. Díky atmosféře a strhující režii jsem se Taylorem stal já a na konci jsem se ptal, jestli bych spoušť zmáčknul. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • Manželku Dalea Dye (kapitán Harris) Katherine můžeme ve filmu vidět jako vietnamskou ženu, kterou dva američtí vojáci hází po závěrečné bitvě do hromadného hrobu. (džanik)
  • Na žádost Olivera Stonea byly vyrobeny speciální, třešňově červené krabičky cigaret Marlboro, aby se podobaly těm, které se vyráběly koncem 60. let. (džanik)
  • Několik herců si na své helmy, které si pak „zahrály“ ve filmu, sami napsali vzkazy. Charlie Sheen (Chris): "Až umřu, pohřběte mě obráceně, aby mi svět mohl políbit prdel.Johnny Depp (Lerner) jednoduché: "Sherilyn", podle Sherilyn Fenn, se kterou tehdy chodil. Mark Moses (poručík Wolfe) měl na své helmě nakresleného Alfreda E. Neumana, maskota časopisu Mad, s dovětkem "Cože, já a trápit se?", což podle Toma Berengera (seržant Barnes) jednou během natáčení vyvolalo u režiséra Olivera Stonea hysterický smích. (džanik)

Reklama

Reklama