Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 024)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tato povinná kukba je sondou do doby, kdy ještě klucká četovali na čerstvém vzduchu, místo na fuckbooku, Američan měl přechodnou chvilku sebezpytování a Charlie vlastnil v nose několik, prozatím chemicky nespálených, čichových buněk. Jak jsem již psal - odvedenci si mezi sebou ve volné přírodě vesele četují, občas čekují Indočíńany, nejsou-li náhodou Čínoindy, pohulují konopnou smyčku a baví se lovem na zvěř plís-nou. Kromě jiných superlativ, kterými bych mohl potřísnit monitor, stojí za vyzdvihnutí vynikající běžec Defoe. - Celé to je taková pěkná procházka po Ho Či Minově zahrádce. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Legendární válečný film, který realisticky ukazuje hrůzy vietnamské války. Oliver Stone, který tuto válku zažil na vlastní kůži ví, co by měl divák vidět a na co se soustředit. Věčně zkouření vojáci, kteří odpočítávají každý den a hledají odůvodnění, proč jsou vlastně tady. Nesmyslné vraždění nevinných lidí, problémy uvnitř čety. To vše, podtržené výbornými hereckými výkony (především Sheen a Dafoe) a působivou hudbou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich valecnejch filmu, lepsi nez Apokalypsa. Film ma oproti podobnejm filmum jen dve hodiny a ty jsou nabity akci a ruznejma dramatickejma momentama takze vubec nenudi. Prestrelky jsou hodne drsny, vsude caka krev a litaj koncetiny, ale stale vypadaj hodne realne. Dobra je zde hudba, ktera pri prestrelkach skoro neni, aby byli slyset ty kulky atd. a kdyz je, tak je vyborna. Berenger to zahral fakt vyborne, s jizvou pres celou hubu vypada hodne drsne a je to jeho nejlepsi film. U Dafoea jsem zvyklej na paradni vykony, ale to co predved tady je naprosto uzasne a jeho smrt je nezapomenutelna. Ona je tu spousta momentu nezapomenutelnejch. Charlie Sheen to zahral dobre, kdyz uz je pak trosku zkusenej tak je vybornej, ale ze zacatku mi tam trosku nesed. Z ostatnich hercu stoji jeste za zminku mladej Johnny Depp a celkem slusnej Forest Whitaker. Filmy Olivera Stona mam moc rad a tohle je proste dokonalej valecnej film, takze jasnejch 5*. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

PLATOON patří mezi vrchol válečného filmu. Dokáže přes svou drastickou a intenzivní atmosféru diváka vnitřně zdrtit. Divák pochopí, jak byla válka špatná, co dokáže s člověkem udělat. Ve válce nebojuje voják s nepřítelem, ale se sebou samým. PLATOON mě vnitřně zasáhl více než APOKALYPSA, která přes svou minutáž skrývá daleko více, než chce nabídnout. Ano při natáčení si F/F Coppola prošel opravdovým peklem a půjde za to do nebe, ale PLATOON krystalizuje duši vojáka a silně zasáhne jeho diváka. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Byl bych to byl býval viděl v osmdesátých letech, byl bych býval byl asi nadšen. V roce 2008 ve mě tento film nevyvolává nic převratného. Je to jisto jistě skvěle zvládnutá prácička, vykreslující dokonale vietnamskou válku, ale něco podobného jsem už viděl několikrát. Tento válečný film ovšem ostatní dílka v něčem převyšuje. Je to ona krutá realita a žádné zlehčování jinak zbytečného konfliktu. 80% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • Francis (Corey Glover) má po závěrečné bitvě zraněnou levou nohu, i když si poranil pravou
    . (Gordy34)
  • Charlie Sheen (Chris) v jednom televizním rozhovoru  prohlásil, že mu Keith David (King) zachránil život. Během natáčení v bojovém vrtulníku Huey sebou stroj prudce trhl a Sheen málem vyletěl otevřenými dveřmi, kdyby jej David nepopadl a nevtáhl zpět. (Beer Ceps)

Reklama

Reklama