Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers skončili a mnozí diváci plakali, že prý chtějí další dávku jejich ujetosti. I zželezola se strejdovi Oliverovi plačících diváků, vzal do rukou scénář zavánějšícíc noirovou černotou, na záda si hodil skvělého kamerana Richarda Richardsona a stvořil U-Turn - film, který již tolik netančí na tenké hranici mezi osobitou uměleckou výpovědí a kýčem, jako Natural born Killers, ale noirový námět přetavuje na groteskní přehlídku karikaristických postaviček a bizarních režisérských nápadů. U-turn je netradiční, svojský, úlétový a byl by i geniální, kdyby byl natočen púodle odpovídajícího scénáře. Tím neukazuji výhružným prstem na (přiznávám, diskutabilní) scénaristické kvality U-trunu, nýbrž na fakt, že scénarista dal dohromady uričtý příběh, kterému by slušelo adekvátní zpracování a ne Stoneovo otočení o 180 stupňu (anglicky U turn :-) ). Stejně postupoval Stone právě už u Natural born killers a i tam se mu to podle mne vymstilo. I když John Ridley nenadával na Stonea jako kdysi Tarantino, rozpačité působení na diváka zůstavé nezměněno. 3,5 hvězdičky - zakrouhluji proti matematickým pravdilům směrem dolů, jako trest za Stoneovu nepoučitelnost :-) PS: Sean Penn skvělý a Jennifer Lopez...Je prostě sakramentsky žhavá :-) ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Hodně těžko popsatelné. Spolu s Natural Born Killers rozhodně nejdivnější Stoneův film se zvláštní, bizarní, až klaustrofobní atmosférou amerického zapadákova. Postavy jsou skvěle napsané i zahrané (slepý poloindián Voight, TNT Phoenix, boháč Nolte,...). Velký obdiv zaslouží i kameraman, který odvedl nadstandartní práci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je smůla a smůla. Někdo si jí zaslouží, tohle ale nepřeje nikdo nikomu. Oliver Stone tu a tam potřeboval zvolnit. Nechtěl být jen poslem špatných zpráv a plivat na „milovanou“ Ameriku a její politiku. V tomhle tripu si jednoduše zalaškoval s temnými stránkami lidského bytí. Za všechno přitom mohl jeden prasklý chladič a nevinná odbočka do jedné díry. V ní člověk aby někoho normálního pohledal. Vyšinuté panoptikum zahájí pochybný automechanik Billy Bob Thornton, slepý Indián Jon Voight, tupá nymfomanka Claire Danes, její paranoidní a agresivní přítel Joaquin Phoenix, prznič vlastní dcery Nick Nolte nebo právě krásná Jennifer Lopez, která zrovna potřebuje pověsit závěsy. Sean Penn, který dluží, kam se podívá a právě přišel o dva prsty, se mezi nimi ne úplně snadno proplétá a je ideálním mužem v tísni. Všichni okolo, stejně jako on, lžou, kradou, podvádí, souloží a doufají, že z každého výletu vytáhnou maximum pro sebe. Penn ukazuje, na jak velkém rozsahu dokáže operovat, Stone potvrzuje, že i přes slabší scénář vytáhne snímek do vyšších pater jeho nápaditá režie. Takže divák na tom jen a jen vytěží!! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí na parádnom vykreslení neuveriteľného Zapadákova v Arizone, vynikajúcich hercoch a scénkach, ktoré striedavo kolísajú medzi totálnou fraškou v Kusturicovom štýle a v závere takmer Lynchovským thrillerom. Ústredným mottom filmu je zjavne "smole neujdeš a na šťastie si musíš počkať". ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)
  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)

Reklama

Reklama