Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Vytýkat tomuhle filmu, že je poplatnej době vzniku, je imbecilní; a hlavně známka duševní lenosti. Díky skvělejm hercům jsou někerý scény opravdu povedený a humor je místy perfektně načasovanej a vypointovanej. Škoda občas mizernýho nazvučení, který kazí celkovej dojem. Mimochodem: Šafránková byla neuvěřitelná kost! :) ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Tyhle rádoby rodinné filmy fakt nemusím, a jestli se jedná i o komedii, tak mi sežentě někde manuál ať vím v kterých pasážích se mám smát. Přišlo mi to spíše jako film o uvědomělém pionýrovi a ochránci rodinné harmonie - a to vše v rámci socialistického cítění. Kdyby alespoň mladý Hrušínský nebyl tak protivný. ()

Reklama

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Díky častému opakování v TV už dost obehrátá rodinná komedie o tom, jak to musí být super mít všetečného mladšího brášku, který pořád do všeho strká frňák. Podívat se na to sice dá, nějaké ty vtipné momenty tam taky jsou... ale když mně ten Prcek prostě nehorázně leze na nervy! A navíc tento film glorifikuje mladší sourozence a s tím já (vzhledem k tomu, že mám mladší sestru) zásadně nesouhlasím!! :) ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Člověče, ty máš někdy nápady, že je tě na holku škoda!" Hrušínský má v živote dva ciele, vyhrať preteky a prísť o panictvo. To prvé sa mu podarí vďaka Zväzarmu na motorke, to druhé vďaka citovému nátlaku so Šafránkovou, ktorú sa mu podarí oplodniť a zdekuje sa na dva roky na vojnu. Veškeré problémy s tým súvisiace zostanú na bedrách mladšiemu bratovi Čadovi, ktorý ich samozrejme obratom ruky vyrieši, či už sa jedná zblíženie rozhádanej dvojice, návštevu gynekológa alebo vybavovanie povolení u lampasákov. Nie príliš realistická, ale veľmi príjemná a pohodová komédia plná vynikajúcich hercov. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Postavu doktora Navrátila mal pôvodne hrať Martin Růžek. Pár týždňov pred natáčaním, ale dostal angínu a nebolo isté, či sa stihne z choroby zotaviť. Režisér Stanislav Strnad tak nehodlal riskovať a povolal Zdeňka Rehoře, ktorého si všimol v seriáli Krkonošské rozprávky (1974). Nakoľko mal už dohodnutú inú prácu, mu režisér sľúbil iba jeden natáčací deň, čo nakoniec nedodržal. (Raccoon.city)
  • Film podle námětu knihy "Hra na muže" získal dvě Zlatá Slunce na filmovém festivalu v Trutnově v r. 1975. (M.B)

Reklama

Reklama