Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (168)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu sexuálnej výchovy, trochu armádnej agitácie a značná dávka humoru, to bola komédia sedemdesiatych rokov. Dobu som nezažil, neviem posúdiť, do akej miery bola sexuálna výchova v školách ovorená, ale v tomto filme prináša aspoň komické situácie. Nie celkom k popukaniu, pár takých je skôr s Menšíkom a Bláhom, ale na nich film nestojí. Mladý chlapec a Libuše Šafránková z rozpuku krásy ako hlavní predstavitelia to utiahli na lepší priemer, a zostal aspoň príjemný pocit zo záveru. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme si všichni zabloumat světem reálného socialismu. Abychom nehodili kufr, tak nám to tvůrci pěkně prosvětlili. Pro pamětníky to může být milá vzpomínka na doby mládí, radosti a sexuální píle. Pro kulyka má smysl věc jediná, kterou zároveň hodnotí třemi ze čtyř přisouzených hvězd: Hrůša jezdil plošinu, jo, jó. Jakákoliv zmínka o mé srdeční kratochvíli je prostě dobrá! ()

Reklama

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z těch trapných sraček, kde je člověku líto, že tady hraje Libuše Šafránková a kdy to nefunguje ani nostalgicky. Je to druhý film, kde mě lezl už tehdy na nervy jistý Jan Hrušínský (tím prvním byla Saxana, ale tam to bohatě vynahradili jiní herci a to i v epizodních postavičkách), takže na rozdíl od zdejších jásajících kinofilů posílám do dopadu a jsem si jistej, že už to nikdy víckrát neuvidím. ()

gocatgo 

všechny recenze uživatele

Osvětový film o lásce a sexu. Dobré herecké obsazení, mladá Libuška a dětská hvězda Roman Čada vedou. Bláha s Menšíkem jako správný rodiče. Je to sice agitka (viz fajn ministr a vstřícný šéf posádkového útvaru) ale ne nijak násilná a navíc je skvělý vidět má oblíbená místa (Novodvorská, Braník) před třiceti lety. Svetr máš? :) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobre sfilmovaný príbeh dospievania a prvej lásky s komediálnymi prvkami a náučným podtextom. Napriek tomu, že komediálna rovina s mladším bratom Martinom funguje veľmi dobre a náučná rovina je včlenená celkom obratne, má film problém dôveryhodne preniesť niektoré emocionálne zmätky hlavných postáv. Takže niekedy som nerozumel prečo sú vlastne Zuzana s Honzou pohádaní. Herecky to nie je zlé. Hlavne predstavitelia rodičov excelujú, ale scény prvého inímneho styku sú socialisticky odfláknuté. Takže to zachraňuje hlavne humor a hlavne Martin s Pavlínkou lebo je to skrátka "prima brácha". 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Keď Vrána (Vladimír Menšík) pozerá televízor, na ktorom sa kazí obraz, môžeme počuť, že práve vysielali zápas Slovan Bratislava vs Sparta Praha. Zápas komentuje slovami, že: "To nie je futbal, ale labutie jazero a už im chýbajú iba tie priesvitné sukne." Zrejme mal na mysli výkony Sparty, nakoľko ročník 1974/75, keď sa film natáčal, bol najhorším ročníkom v celej histórii Sparty, keďže po prvýkrát vo svojej histórii vypadli z 1. československej ligy. Zápas, ktorý pozeral pán Vrána, skončil nakoniec 5:0 v prospech Slovana. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy je Honza (Jan Hrušinský) na nádraží, projde kolem Hrušinského s kytarou zpěvák Jan Nedvěd. Hned v dalším záběru ho vidíme hrát a zpívat. (M.B)
  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)

Reklama

Reklama