Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Naivní socialistická komedie, na kterou se dobře dívá. Příběh je nekonfliktní s tehdejším režimem a zároveň to není ani vysloveně tendenční a poplatné režimu. Dobré obsazení, osoby i herecké výkony dělají z filmu pohodovku na nedělní odpoledne. V mládí jsem měl film docela rád, ale teď už není důvod jej znovu vidět. Přesto poctivé tři hvězdy. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Já mám pro ty české filmy prostě slabost. Jakmile tam mám hereckou elitu tamní doby,vždycky mě to baví. Vladimír Menšík,Libuše Šafránková,Josef Bláha a k tomu všemu jim zdatně sekunduje Jan Hrušínský a hlavně nezkušený Roman Čada,který paradoxně zahrál nejlíp...příběh mladšího bráchy,který má neustále tendenci vše řešit,napravovat a udělá pro to vše. Nakonec se mu to podaří a máme tu klasický happy-end...spousta zvratů a zábavy--->70% ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Vytýkat tomuhle filmu, že je poplatnej době vzniku, je imbecilní; a hlavně známka duševní lenosti. Díky skvělejm hercům jsou někerý scény opravdu povedený a humor je místy perfektně načasovanej a vypointovanej. Škoda občas mizernýho nazvučení, který kazí celkovej dojem. Mimochodem: Šafránková byla neuvěřitelná kost! :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu sexuálnej výchovy, trochu armádnej agitácie a značná dávka humoru, to bola komédia sedemdesiatych rokov. Dobu som nezažil, neviem posúdiť, do akej miery bola sexuálna výchova v školách ovorená, ale v tomto filme prináša aspoň komické situácie. Nie celkom k popukaniu, pár takých je skôr s Menšíkom a Bláhom, ale na nich film nestojí. Mladý chlapec a Libuše Šafránková z rozpuku krásy ako hlavní predstavitelia to utiahli na lepší priemer, a zostal aspoň príjemný pocit zo záveru. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Normalizační mazec, který ale srší nechtěným parodickým vtipem. Nejdřív typan řekne holce, že když se s ním nevyspí, už ji nechce ani vidět, ta pak vidí v kině jinou slečnu jak vyvalí podpažní bobry na Kodeta a tak se inspiruje, vojáci v přijímači hltají slova četaře aspiranta o tom jak funguje samopal vz. 58, tatínek trne strachy, že syna zavřou, protože se jde ženit v uniformě, ministr je správný chlapík a sexuolog / gynekolog zase vypadá jako notně ulítlý deviant... Když k tomu přidám duo Bláha - Menšík v roli otců a odpanění Libuše Šafránkové, tak se to na ty dvě hvězdy asi i vyšplhá... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Herec Jiří Kvasnička, který ve filmu hraje dozorčího roty, se představí svým příjmením, tedy svobodník Kvasnička. (Ganglion)
  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)
  • Při taneční zábavě máme možnost vidět varhany Farfisa Professional Duo. Jedná se o zavedený nástroj italské výroby – mezi jeho uživatele patřil i Rick Wright ze skupiny Pink Floyd, zejména na prvních deskách skupiny. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno