Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je Micheál Richardson dobrý herec? Podľa mňa slabý priemer a tak on tento film ťahá dolu, pretože v situáciách, kde má byť akože emočný vyznieva trochu nedôveryhodne. A pritom tento film pripravil svojím scenárom dokonalú pôdu - je to predsa len Neesonov syn a obaja prežili tragický odchod manželky/matky Natashy Richardson. Film má podľa mňa lepšiu prvú polovicu, v tej druhej sa už len vezie a prináša očakávaný záver. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

O něco silněji působí tenhle film s vědomím toho, že oběma hlavním protagonistům se tatéž ztráta stala i v reálném životě. Liam zas pro změnu jednou rodinu nezachraňuje, ale snaží se jí stmelit, a to v krásném prostředí Toskánska, které však po hříchu není využito tolik, jak by se v obdobně tématickém filmu slušelo. Jinak je film vesměs od začátku jasně načrtnut, splní si všechny žánrová zadání a dospěje k uspokojivému konci pro všechny. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Krásné toskánské scenérie dozajista potěší nejedno oko diváka, ale nezachrání tuhle jinak ničím zajímavou podívanou, což je škoda, jelikož reálný základ příběhu skýtá jistý potenciál. Nejvíc mi asi vadí, že většina scén, které mají dojímat, nepůsobí ani trochu emotivně. Kus romantiky v tomhle filmu asi bude, ovšem komediální momenty bych tady nenašla, i kdybych se stokrát snažila. (45%) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to také dobré ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Neeson by si zaslúžil podstatne lepší film. Lenže posledných 20 minút to vyťahuje z vody podpriemeru. Až zamrzí, že sa film neniesol v podobnom duchu. Inak sa jedná o typickú žánrovku, kde si musí mladík vykričať nejaké veci s otcom, zamilovať sa a rozhodnúť sa uzatvoriť jednu životnú kapitolu, aby začal druhú. Prostredie Toskánska nádherné. Až máte chuť všetko nechať tak a ísť tam. Korona, nekorona. A potom tých posledných 20 minút. Inak keby ste film nevideli, tak sa nič nestane. Ja si myslím, že na neho pomerne rýchlo zabudnem. Čo je v rámci potenciálu, ktorý film mal škoda. Slabé 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne že bych čekal, že se u filmu budu řehtat na celé kolo, ale nějakým tím zasmáním jsem počítal. Ale důvodů se tu moc nenašlo. Primárním motivem je tady znovunalézání pouta mezi otcem a synem, což je klišé samo o sobě a D´Arcy neudělal vůbec nic navíc. A totéž platí pro romantickou linku, u které znáte průběh i konec od prvního záběru. Plusem je Toskánsko, které je nádherné a nakonec mi sedělo i obsazení, ačkoliv v případě Neesona jsem neustále čekal nějaký ten flákanec. Body nad průměr tomu dávají pohoda, která z filmu čiší a momenty naplněné italským temperamentem. Škoda, že toho druhého nebylo víc. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Liam Neeson má na sebe počas prvej polhodiny filmu dres Tulane Green Wave. Jeho syn Daniel Neeson študoval na Tulane University. (Arsenal83)
  • Natáliina (Valeria Bilello) reštaurácia sa volá „Frantoio“. Je to talianske slovo označujúce „drvič“, stroj používaný v procese výroby olivového oleja. (Arsenal83)

Reklama

Reklama