Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh začíná téměř nevinně schůzkou dvou mladých lidí ve sklepních prostorách předměstského domu. Koketní a nudící se dívka, nevybírající si příliš mezi svými milenci, vyvolá svou nečekanou odmítavostí u svého protějšku nevypočitatelnou reakci. Nejenže chlapec dívku znásilní, ale v obavě před prozrazením ji zabije. Toto vše vidí malý kluk, který bloumá prázdninově opuštěným domem a stane se tak pro vraha nepohodlným a nebezpečným svědkem. Psychologickým a později i fyzickým "soubojem" těchto dvou nerovných protivníků, kteří vlastně ani protivníky nejsou, vrcholí příběh o vině a trestu a současně o zvláštním přátelství a věrnosti. V hlavních rolích uvidíte Lukáše Vacka, Jana Dolanského a Igora Bareše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele

Pátek čtrnáctého je naprosto klasický post-komunistický český film, typický pro svůj poměrně levný vizuál, ne moc zajímavý styl natočení a zpracování, na druhou stranu ale i vlastně dost fajn příběh. Celé téma kolem nechtěné vraždy, jejího následného zatajování a to z pohledu jak samotného vraha, tak svědka v podobě malého dítěte, je upřímně hodně povedené. Postavy jsou fajn, příběh má zajímavý námět a není to rozhodně nic špatného. Problém ale mám s tím, jak zkratkovitě a povrchně je téma zatajování vraždy zpracované. Taky, jak jsem již psal, z filmařského hlediska film nemá prakticky žádný styl, kamera je hodně pofiderní a hlavně zvuk je celkem dost špatný. Navíc, finále je extrémně uspěchané a ne moc dobře napsané. Na levné české poměry asi fajn, jinak ale nic extra. 6/10 ()

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Drama bych to nenazval, ale výborně zpracovaný psychologický film. Na to že to točila Česká telvize, tak klobouk dolů. Samozřejmě jednoduchý a předvídatelný děj, ve kterém se odehraje vše nejdůležitější v prvních pěti minutách, ale celý film mě držel u televize s nějakou dávkou napětí. Jan Dolanský se předvedl v roli vraha, sice né moc povedeného, ale zkušenosti se zabíjením si určitě přenesl do dalšího filmu, kde se stal krutým a bezcitným zabijákem - Sametoví vrazi. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Výborný malý Lukáš Vacek, skvělý Dolanský, obtloustlá Alena Mihulová a sexy Adéla Decastelo. To mě ve filmu zaujalo. Zajímavou miniroli převedl i Igor Bareš, bohužel policisti moc neohromili. Každopádně se jedná o povedenou televizní letní kriminálku v zajímavém prostředí Braníka. Proč zdůrazňuji to letní, neboli, že se film odehrává v létě? Při jeho trošku natahované stopáži (film mohl být i kratší) z něj přes jeho vážné téma čišela pohoda okurkové sezóny - pivo na zahrádce, krátké sukně, voda, kemp, letní lásky...na dlouhé zimní večery doma ideální zábava. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Jako napínavé psycho krimi dobrý. Překvapily mě dvě věci: film působí, jako kdyby se odehrával, případně byl natočený v sedmdesátých-osmdesátých letech minulého století (až na mobily), a někde ve dvacáté minutě jsem s velkým překvapením zjistil, že se odehrává v Praze (kulisy a postavy mi evokovaly ten nejhorší možný vidlákov). Postava polodementního vyšetřovatele byla snad režisérská pomsta všem policajtům. Ale zápletku to mělo super a do poslední chvíle se podařilo držet napětí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +výborné obsazení, dobře zahrané, vztah Dolanského a Vacka zaujme, je to uvěřitelné, má to dobré napětí -mohlo být i o něco delší/// Výborný krimi film křížený s psychologickým dramatem jak z pohledu vyšetřovatelů, tak i z pohledu samotného vraha. Sledujeme jeho strach, jednání i snahu aby ho nedopadli. Já vím moc dobře proč mám rád Dolanského. Nikdy nezklame, vždy hraje přesvědčivě. Tento film se mi svým námětem a následným zpracováním moc líbil./// Celkem 79%/// ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Praze, konkrétně v Braníku. Dům, kde se stala vražda, se nachází na adrese Branická 75. Most, který figuruje v celé řádě záběrů, je most v Praze Braníku, tzv. Branický most. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama