Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (312)

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) odpad!

Další zbytečný film plný pitvořících se lidí, karikatur postav (tentokrát korporátních nebožáků), ve kterém se vůbec nic nestane a který vůbec neměl vzniknout.

plakát

Relikvie (2020) 

Film o vyrovnávání se s nevyhnutelností a nezastavitelností stařecké demence. Zabalený (bůhvíproč vlastně) do hávu mysteriózního duchařského hororu s nesnesitelně pomalým tempem a velmi wtf závěrem. I když asi chápete, co vlastně tvůrci měli na mysli a proč použili tuhle uměleckou metaforu, stejně budete u závěrečných titulků kroutit hlavou.

plakát

Nepřivolávej nic zlého (2022) 

Tohle bude možná obsahovat spoilery. Vlastně jsem po té hype (asi umocněné připravovaným americkým remakem) čekal, že mě to rozstřelí trochu víc. Osmdesát procent filmu se vlastně nic moc neděje, velmi pomalu (pro některé asi až na hranici snesitelnosti) se buduje napětí, nemůžete se rozhodnout, který manželský pár je divnější - jestli ti otravní a zaprdění Dánové, nebo ti stejně otravní a poněkud výstřední (ale vlastně pořád celkem v normálu) Holanďané. Jenže víte, že už za chvíli musí začít masakr, a tak na něj čekáte. Dlouho. No a když to začne, tak jde jakákoliv logika do kytek. Finální twist (který je možno prohlídnout záhy po příjezdu hostů) a rozuzlení jsem čekal dramatičtější, je vlastně banální a fádní. Už víme, o co těm lidem jde, ale chybí nějaké silnější vysvětlení, proč to vlastně dělají, jak to, že jim to prochází tak dlouho, ale hlavně proč to dělají takhle blbě a zdlouhavě. Tohle mají filmy s podobnou tematikou podle mě trochu lépe zvládnuté. Spíš než Funny Games (kde je ten psychoteror mnohem, mnohem větší) mi to trochu tou znepokojivou atmosférou připomnělo Get Out, kde se mi finále taky podobně moc nelíbilo. Celou dobu jsem čekal, že pointa bude mít něco společného s dánským fotrem, protože už od začátku zde byly takové náznaky, a ono nic. Ale pobavily mě komentáře místních hrdinů, co spílali dánskému páru, že se nakonec ani nesnažil bránit. Kdyby to nebyl film ale realita, 99 procent z vás by se tváří v tvář vlastním vrahům chovalo úplně stejně, si to přiznejte.

plakát

Oktopus - Dobrý pastýř (2023) (epizoda) 

Vraha odhalíte ve chvíli, kdy se objeví v záběru, což byla doteď doména Specialistů. A ten "poslanec" byl teda hodně wtf, celou dobu jsem si lámal hlavu, kde se tam vlastně vzal.

plakát

Úsvit (2023) 

Pomalu se vlekoucí pohádka o rozdojeném kozlu, zasazena bůhvíproč do třicátých let, která má přesvědčit zabedněné zpátečníky o tom, že už v dávné minulosti mohl tlustý vousatý chlap bez problémů porodit dítě. Nic proti, ale usínal jsem u toho.

plakát

Věrná až za hrob (2022) 

Mírně paranoidní televizní thriller, kde pointu uhodnete ve chvíli, kdy policie ukáže fotografie místa činu.

plakát

Hranice lásky (2022) 

Vágnerová a Řezníček souloží buď spolu, nebo každý s někým jiným, a mezi tím pronášejí strašně banální dialogy a je to jakože umění. Od asi páté minuty přesně víte, jak to bude pokračovat, co bude dál a jak to skončí. Jedna hvězda navíc za plot twist s výborným Čermákem. Závěr jako tradičně o ničem.

plakát

V létě ti řeknu, jak se mám (2022) 

Tak tohle bylo opravdu strašně špatný. Asi nejhorší film za posledních pár let. Až do konce jsem marně tápal, jestli to má vůbec nějaký děj (spoiler: nemá...), nevěřícně sledoval ty ultrablbé skeče s pitvořícími se herci, příšernou kamerou, ještě horším zvukem a postsynchrony, které mi způsobovaly obsedantně kompulzivní poruchu a litoval, že jsem si včas nevypíchl oči. Hrůza a děs.

plakát

Smrtonosné přeludy (2021) 

Asi tak tři čtvrtě filmu se tam, vyjma lesbických fantazií, vůbec nic neděje. Pak se asi tvůrci snažili o mysteriózní mindfuck, ale s pitomým scénářem a evidentně velmi malým až žádným rozpočtem velké divadlo neuděláte. Základní myšlenka přitom není tak špatná a místy jsem si taky drbal hlavu, co je vlastně skutečné a co není. Závěr tradičně superbéčkový a navíc idiotsky nejasný. Ztráta času.

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Mě by vážně zajímalo, proč se takové filmy točí a proč se v nich pitvoří i někteří celkem ucházející herci. Jen proto, aby štáb odjel za sponzorské peníze na hory do Tater? Tohle bylo strašlivé, slovy nepopsatelné utrpení, navíc se zdálo, že to trvá minimálně osm hodin. Jedna hvězda za docela dobrý song v závěrečných titulkách.