Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film, jehož zásadní problém je v jeho rozporuplném zaměření - linie "dětská" líčící patálie dvojčat je mísena s linií "dospělou", kde geniální Miroslav Macháček, takto zdělesnění ing. Josefa Vágnera, zděluje diváctvu hlubší poselství s občasnými hořkými podtóny. Tím pádem to je pro děti moc dospělé a pro dospělé moc dětské... Škoda že si marie Poledňáková nevybrala... ()

misbos

všechny recenze uživatele

Růžičkový Facial voe SRANDA!!! - aneb - Jeden z vrcholů československé kinedrylomatografie. Babičko, to není spravedlivý, proč se některý mláďátka roděj na svobodě a jiný v zajetí? .... protože některý zvířata i v zajetí šu ... eee .... kopulujou. Tenhle film je taková mizerná strkaná v kleci. Už jenom zkrotit kajmani a je to doma. ()

Reklama

rozalia1 

všechny recenze uživatele

Výkony chlapcov sa mi zdali nudné, ich dialógy nemali tú správnu detskú iskru, boli príliš vážni. Dospelí zasa riešili problém obchodovania so zvieratami, ktorého riešenie nebolo v podstate žiadne. Pôsobilo to na mňa deprimujúco, bezvýchodiskovo. Smutný film a ťažká téma, ktorá by nemala byť v detských filmoch. Chcelo to nejaký veselší záver, i keď záverečné voľne behajúce zvieratá po ZOO už pôsobili trochu uvoľnenejšie. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Aniz bych vedel, kdo to reziroval, tak za chvili mi to bylo jasne. Podivny sestrih nahodnych scenek odhali rukopis autorky. Kdeze jeji starsi snimku jsou. Dneska nedokaze dat dohromady film s dejem. Podivna zapletka, zadny vtip, nelogicnost postav, mrtve dialogy...dve hvezdy ze se dceri libila ta zvirata ve filmu. ()

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

"Co to jíš? Nudlovou polívku s knedlíkem? To by nežrala ani naše Agáta..." nebo "...a ne, abys šel zítra ráno do školy!" "Neboj che, babichko, to by me ani nenapadlo." nebo "Kde je Monty?" "Děda je s nervama pryč." nebo "To bude mít děda radost že jsem se vrátila, co?" "Ale on nic takového nečekal..." Já nevím, mě se ten film líbí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Zoo Ústí nad Labem a v Zoo Dvůr Králové, část byla nafilmována také v Litoměřicích. (themic)
  • Gorila rozdupe ruské rádio VEF 205 (VEF-342), jenž se vyrábělo v litevském závodě Valsts elektrotehniskā fabrika. (sator)

Reklama

Reklama