Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film, jehož zásadní problém je v jeho rozporuplném zaměření - linie "dětská" líčící patálie dvojčat je mísena s linií "dospělou", kde geniální Miroslav Macháček, takto zdělesnění ing. Josefa Vágnera, zděluje diváctvu hlubší poselství s občasnými hořkými podtóny. Tím pádem to je pro děti moc dospělé a pro dospělé moc dětské... Škoda že si marie Poledňáková nevybrala... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý film o zvířatech a lidech kterých se zmocňují starosti a panika. A tomu uživateli co nás tady nazval hovada protože tomu dáváme dvě hvězdičky, tak ten evidentně nemá s dětskými celovečeráky téměř žádnou zkušenost a do toho má ještě hodně jednoduché myšlení když se spokojí s takovým málem co tento film předvedl. Je mi 24 a dokážu ocenit dobře natočený dětský film a nemusí mi být kvůli tomu 5 let. Jinak na tento film jsem se dívala protože jsem chtěla vidět mladého Jana Hartla a jak se zdá, tak sexy byl zatím jenom v Otesánkovi a v té Vánoční hvězdě byl taky hezčí než tady. Budu muset s ním sledovat starší filmy. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Macháček je skvělý a zvířata krásná. Tím výčet pozitiv asi končí. Velmi nesourodý, scenáristicky nevyvážený film. Jakoby paní Poledňáková s příchodem demokracie něco ztratila, byť komedie S tebou mě baví svět, taky není žádná pecka, natož komedie století. Dva lidi v ZOO, jsou zajímavým experimentem, který nevyšel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byla vcelku slušná leč i tak průměrná podívaná. Dnes už se tomu většina mladší generace jen zasměje a přepne na jiný kanál. Nicméně příběh jako takový nebyl vyloženě špatný. Dvojčata – rošťáci dokázali občas (no spíš pořád) nadělat dospělým vrásky, zvířata byla roztomilá, zvláště pak malý orangutan, ale nej byla skutečně scéna s Růžičkovou a její novou „číčou“. Na tuto scénku a výraz v její tváři nikdy nezapomenu… ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Miroslav Macháček a (snad) bezútěšný konec ukazující absurditu manažerského vedení podniku typu zoologická zahrada (byť v dobách socialismu), tyto dva body jsou jediným důvodem k ocenění. Jinak je to strašlivé režisérské selhání. Vévodí tomu mohutný zmatek, v poslední třetině vůbec nevíte, co se děje, jen pozorujete pobíhající zvířata, prchající lidi a tak pořád dokola. Poledňáková ale nezaspala jen ve střižně. Výběr dětských herců byl hodně mimo (doby Holého jsou zřejmě nenávratně pryč) a některé fórky až příliš prvoplánové (kozičky). Snad to byla snaha narvat vedle sebe co nejvíc vtipných momentů, která je spolehlivě zabila všechny. Stačilo trochu klidu, námět nebyl rozhodně špatný a dala se z toho udělat slušná podívaná. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se Burdová (Helena Růžičková) poleje mlékem ze šoku z tygra, mělo být mezi Helenou a tygrem bezpečnostní sklo. Pracovníci studia však sklo rozbili, nikdo si toho nevšiml a štáb začal natáčet, aniž by to vzal kdokoliv na vědomí. (Claude Speed)
  • Gorila rozdupe ruské rádio VEF 205 (VEF-342), jenž se vyrábělo v litevském závodě Valsts elektrotehniskā fabrika. (sator)

Reklama

Reklama