Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (153)

denbrough 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ctyri a pul. Fakt skvely cesky serial, dlouho tady takovy nebyl. A pritom vlastne "skromny, ze zivota".. neni treba furt lidem cpat krimi serie plne nasili, slataniny plne sexu a vulgarit, ani radoby umelecka dila typu Bozena. Staci spravne uchopit "obycejny" lidsky pribeh, do roli obsadit ty spravne proverene herce (Novotny, Remundova, Kostka), doplnit je novymi neokoukanymi tvaremi (oba kluci, Istenik a hlavne uuuzasna Baresova), a vznikne obrovske prekvapeni letosniho roku.. gratulace a diky :-) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Motto SPOILER: Brácha za všechny peníze. Původní nápad o záměně a psychologie postav byly v prvních dílech zajímavé, napínavé. Divák pokud není trénován Ulicí, Ordinací si však říká, co chtějí tvůrci řešit 13x60min? Logicky nastupuje klasická metoda: Pojďme dát každé postavě její problém a tak to natáhnout i když to diváka úplně nezajímá, protože přišel hlavně vidět jak budou rodiče řešit problém elementární. Záměna poměrně brzy je tak oznámena i oběma chlapcům, zbývá najít viníka, ale k tomu je potřeba ještě deset dílů. Postavy jsou bohužel nesympatické i když to mají v popisu scénáře, ale i "herectví" některých je tristní. Marek Adamczyk zde dokazuje, že na psychologické role otců má ještě čas. Lepší casting mohl proběhnout i u obou kluků (bez tlačenky). Všechny ženské role jsou naproti tomu skvělé a výborně zahrané. Muži zde jsou za ostudy mužů a vykreslení jako ubožáci, podrazáci. SPOILER: ředitel školy Isteník učiní dobrácký skutek, který by jistě udělal každý outsider v takové situaci, mladému páru rodičů, tak zůstane na krku autistický podivín, který se k nim hodí přeci jen víc. Nic se ovšem nevyřešilo, ani za 13. dílů a tak ČT zřejmě natočí už spíš thrillerové pokračování o sebevraždě Davida Holce, infarktu jeho bratra Karla, registrovanému partnerství Marcely a Kamily. A Olina? Tá věčná dobrácká mamina? Zaslouží si lepšího chlapa. A Rudolf Býček je sám... Přesto jsou Kukačky tím lepším, čím současná česká seriálová tvorba disponuje. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s uživatelem sorrow. Jednoduchá základní situace je natahovaná až neskutečně (na 13 dílů !) a nakonec to skončí tak, jak se očekávalo. Důsledkem tohoto natahování je fakt, že scenárista už často neví co by, a tak nechá postavy mnohdy jednat nelogicky, v rozporu s jejich charaktery. Aby diváci cítili vůbec nějaké napětí, tak se zdlouhavě řeší otázky, kdo udal primářku a kdo vyměnil děti. Ale je to natočené a zahrané tak dobře, že si divák těchto nedostatků ani nevšimne, resp. uvědomí si je až později. Z herců si zaslouží vyzdvihnout D.Barešová (objev !), M.Dancingerová (objev !), D. Novotný a M. Isteník. Darija Pavlovičová byla v ději nakonec byla celkem zbytečná (ale hezky se na ni kouká). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zajimavy namet, ktery nuti snad kazdeho rodice, zamyslet se nad tim, co by v takove situaci delal on sam? A predstava je to hrozna. Cely serial stoji na velmi slusnych hereckych vykonech a predevsim na vyborne napsanych dialozich. Na druhou stranu nutno podotknout, ze za trinact dilu se Kukacky nikam moc neposunuly a jak uz v komentarich bylo zmineno. Chybi tomu jisty medialni humbuk, souzeni s nemocnici, psychologove atd. Ale svou kvalitu to ma. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá minisérie, takto se některé díly točí na místě a nikam neposunují děj. Na druhou stranu jsem se ráda podívala na velice dobré herecké výkony. A definitivně beru zpět, že nemáme šikovnou mladou českou herečku, Denisa Barešová tohle mnohaleté prokletí českého filmu konečně zlomila. ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Natáčelo se v Praze a jejím okolí. Lokace jsou Praha - Klánovice, Hradové Střimělice, Stříbrná Skalice, Slapy (motokros), nádraží Ledečko, ZŠ Černošice. Od námětu po napsání posledního dílu uběhly skoro dva roky. Natáčelo se pak s přestávkami skoro rok. (rakovnik)
  • Premiéru epizodu sledoval 1 milion diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera po 20:00. (rublik05)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama