Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Příliš zarputilá snaha držet se celkem zdařilého komiksu, která ale moc nefunguje a zelený filtr to nezachrání. Nulová atmosféra, nulové okouzlení spirálou, nulový závěr, nuloví herci. Kdybych komiks neznal, patrně bych vůbec netušil, o co vlastně jde, a bláhově si myslel, že je to zas jen nějaká japonská bizarnost, kterou jsem jednoduše nepobral. Takhle vím, že je to opravdu jen podprůměrná pitomina s několika zábavnými momenty. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ukazkova bizardost, aka moze prist hadam len z japoska. Dostatocne na to, aby vam tetnto film priniesol vynimocny zazitok, nie vsak dostatocne natolko, aby zakril prilis jednoduchy a infantilny dej, ktory miestami slusne uzemnuje atmosferu. Ak si vsak radi pochutnavate na bizardnych filmoch, tento kusok vam to naserviruje velkou mierou, a to na na tanieri so vzorom spiraly. (7.9/10) ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla před lety, nechala jsem se povrchovou divností přesvědčit, že to není tak, že by ten film byl blbej, to jen já mu jako blbka nerozumím. Po přečtení komiksu o dekádu později to ale není nic než vizuálně nezajímavá, mizerně odehraná, televizně pojatá bezduchá kopírka originálu, která navíc postrádá konec, takže člověk vlastně ani neví, proč ji vůbec protrpěl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Spiral přichází s hodně zajímavým námětem kterej je podanej typicky japonsky. Co z toho vyplývá? Slušnej bizár. Kde pojem koulet očima dostává opravdu svýmu významu. Spiral přivádí diváka do městečka nad kterým visí jakási hrozba spirály(víru). Pozorný divák si jistě všimne, že spirály lze ve filmu spatřit(od začátku) na každým "rohu" nejenom(třeba) na mracích(měnících se ve spirály) na nebi. Milovníci japan filmů, bizarů a jiných podivností pakliže jste Spiral neviděli tak za zkoušku určitě stojí. Lepší 3hvězdy. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

no musim říct že béčkovitost až céčkovitost je tam fakt znát, všechno se tam fakt nevešlo a škoda, že na vzdoru tomu, jací jsou japonci prasata a hovada, tak tady toho ukázali fakt málo. Jelikož mám v knihovně všechny tři komiksové knihy předlohy, nedá mi to prostě nadávat a brečet nad filmovým zpracováním. Opravdu velká škoda, tak skvělá předloha a tak slabý film, nejvíce jsem se těšil na šneky, ale tady z té části ukázali jen minimum a kdo to nečetl, tak to prostě nepochopil.... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)
  • Obličej, který mužete vidět při sledování záznamu Shuichiovo otce a podruhé když Kirie vstoupí do jeho domu, patří právě Kirie. (TomikZlesa)
  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama