Reklama

Reklama

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak dobrý drama. A neříkám to jenom kvůli mýmu snovýmu obsazení. Komicky protkaná krimi storka o třech přátelích, kteří se stanou součástí zajímavé kapitoly amerických dějin. Setkání s Russellovou režií pro mne většinou znamenalo vést se na příjemné vlně průměrnosti. Ale tímhle filmem si mě fakt získal. Úžasně mě dokázal přenýst do 30tých let minulého století, často rozesmát, okouzlit mě hereckýma výkonama, vizuálem, předložit mi romanci, příběh o přátelství, boj za lidskost, strach o hlavní hrdiny a dokonce předat poselství. Určitě tomu všemu pomohl Lubezki za kamerou, protože některý části mi připadaly až poetický jako ve starších francouzských a italských klasikách. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho prvotřídních herců v působivé retroatmosféře, kde je celkový styl filmu snad 100x zajímavější než samotný příběh. Rozhodně tím nechci říct, že by bylo samo o sobě špatné mít ve filmu tolik hereckých es, jenže taky musíte umět využít jejich potenciál a podpořit to alespoň elementárně celistvým scénářem. David O. Russell formálně i narativně navazuje na předchozí Špinavý trik, ovšem tentokrát je to už opravdu jen otravná nastavovaná kaše, které ten rádoby satirický a místy až sebeparodický přístup spíš jen škodí. A ty neustálé dějové odbočky a podzápletky se fakt skoro nedaly vydržet. Typická ukázka stavu, kdy se jinak originální a zajímavý tvůrce chytil do vlastní pasti. [45%] ()

Reklama

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Občas to dokázalo být vizuálně atraktivní, ale scénáristicky je to natolik zmršený, že jsem se tím bez jakéhokoliv zaujetí pronudil. Skáče to mezi žánry, ale nefunguje to ani v jednom. Nebyl jsem pobaven, napjat ani zvědavý, oč tam vlastně jde. Přehuštěný (a přesto nezajímavý) děj se ve své uspěchanosti a zmatenosti za doprovodu hromady blbých keců od známých tváří doklopítá k závěru, kterému chybí jakákoliv gradace a celé to vyčpí do prázdna. Díky za 130 minut promarněného času. Těžkej fail. Nechápu, proč do toho všechna ta herecká esa šla. Po právu propadák, který mi opět ukazuje, že nefunkční scénář nelze vyvážit ničím. ()

Nemec 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě hned po The Menu nejočekávanější film. Můj postup v tomto případě je, že o tom nic nezjišťuji a chci jít bez jakékoliv vědomosti o čem to vlastně je. Už jsem to viděl asi čtyřikrát a baví mě to stále. Rozhodně to není film pro všechny a mě to nějak zázračně sedlo. A chápu že se to někomu nemusí líbit, ale ten film je tak neinvazivní, a tak zvláštně jemný. Neumím ten pocit popsat lépe. Prostě super a nebudu o tom víc psát, protože bych jen toho zbytečně rýpal. Chápu modrá čísla, ale za mě to je geniální. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nasekáš tam mená ako keby si náhodne vyberal len námatkovo z hollywoodskeho chodníka slávy. A potom sa čuduješ, že si vyrúbal stratu cez 100 miliónov dolárov na jednom filme, lebo je o ničom, nudný, ani černosi to nechcú pozerať a je to pritom hlavne pre nich! Lenže súbor scén je tak domotaný, že film nepochopia ani oni. A to vieme, že to sú ti najinžinierovanejší z inžinierov. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie na místech Los Angeles, Pasadena a Santa Clarita. (noelcoward73)
  • Film sa stal kasovým prepadákom s odhadovanými stratami pre štúdio viac ako 100 miliónov dolárov. (Arsenal83)

Související novinky

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama