Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (167)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ta zazračná léčivá voda by se šikla nejenom v současné době všem zdravotníkům, ale tak nějak i tvůrcům. Začal bych třeba tím, že jsem si u některých zvratů opravdu seriózně říkal, jak by se mohly asi vyřešit. A většinou to bohužel dopadlo docela debilně (Pozor Spoiler! Princezna vypije lektvar zapomnění, díky kterému naprosto vše zapomene, ale stačí, aby se setkala s mlynářem a vše je v pohodě. Konec Spolieru!!) Tyhle kiksy tady vždycky fakt tak zadrhnou, že to až bolí a jejich tady bohužel požehnaně. Jinak mě trochu překvapují některé zdejší přehnaně kritické reakce. Sice to nebyl žádný zázrak, ale určitě bych si vzpomněl i na horší vánoční pohádky Z téhle byla (asi jako ze všech podobných česko-slovenských pohádek posledních let) alespoň cítit nějaká upřímná snaha a po filmařské i vizuální stránce to i přes zastaralé triky u určitě nebylo k zahozenÍ, ani hlavní záporačka nebyla vůbec špatná a pokus o trochu strašidelnější pohádku s podvodním prostředím navrch by se možná taky mohl cenit, i když já bych si na ty svátky upřímně dopřál radši něco laskavého nebo vtipného, to mi přinesly poslední povedené Janakoviny, vedle kterých nakonec vyznívá snaha Slováků trochu instantně.  Vážně  trochu potřebovalo nějákou tu vodu-šťávu, protože ve výsledku to i přes určié napětí, které do příběhu přinášela postava zlé vévodkyně mělo docela malý spád, scénáristické koule a hlavně v závěru nulovou pointu. Taky bych byl v  pohádkovém vánočním prostředí trochu opatrný na používání něčeho jako bomby nebo slov jako ,,potvora´´, pokud se to neumí dobře podat. Pod tři nepůjdu  ale nepůjdu, i proto že to byli lepší než loňský Čarovný Kamínek.  Ale oproti takové Slíbeně princezně nebo Kouzelníkovi Žitovi se to dalo v pohodě bez nežádoucích účinků dokoukat a necítím se uražen. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Další koprodukční pohádka. Alespoň jsme získali povědomí jací herci jsou v SK. Bohužel o5 žádná sláva a nezachránila to ani Daria takto vítězka SD 2023. Asi ještě netušila jaký potenciál má v pokrčeném nosníku. Je s podivem, že její výkon dokonce ani existenci nikdo nekomentoval, pokud jsem si všiml. A to je včil tak slavná ať už z jakéhokoli důvodu... ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nudnější pohádku jsem už dlouho neviděla. Důkazem budiž, že jsem u ní dvakrát usnula, než se mi ji podařilo dokoukat do konce. Poetický styl, který měl být zřejmě jejím základem, moc nezafungoval, natož pak těch několik rádoby humorných vsuvek. Celkově jsem byla z castingu i děje značně rozčarovaná. A zlá Henrieta tedy mnoha půvaby zrovna neoplývala, jak se nám tvůrci snažili namluvit ještě předtím, než ji celou zasypali bradavicemi. Dost možná to byl jediný pokus o vtip, který u mě zabodoval. Obávám se však, že k němu došlo asi nechtěně. (30%) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem asi 40 minut a pak šel spát. Poněkud civilní a nepohádkově působící kostýmy, absurdní zápletka (stačila sklenice vody, netřeba darovat celou studnu ne?), zoufalé herecké výkony i dialogy, princezna vysloveně strašidlo. Mimochodem, jak se z té blonďaté holčičky stala černovlasá kudrnatka? Takové seky by se neměly prostě stávat. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezajímavé. Na rozdíl od Hodináře, kde mě neskutečně vytáčela hnusná Plodková a celková nepohádkovost, jsem to sice nepřepla, ale asi mi bylo jedno, jak to dopadne. Bylo jasné, že Linda foukne do dlaně a konec dobrý, všechno dobré. A jak se mi Zuzana Kanócz jako ženská nesmírně líbila v Románu pro ženy, tady moc ne. Ale mrcha byla přesná. Asi to nejlepší v celé pohádce. Protože jsem to nevypla, dám tomu 2 hvězdičky. Ovšem už se na to určitě nikdy dívat nebudu. Z letošních pohádek byla fajn jen ta štědrovečerní. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)
  • Pohádka je zasazena do doby na přelomu 19. a 20. století. (ČSFD)
  • „Nikdy by mě nenapadlo, že by mě někdo chtěl na princeznu, spíš bych to tipla na čarodějnici nebo čertici, ale byla jsem nadšená,“ uvedla Darija Pavlovičová. (SONY_)

Reklama

Reklama