Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Slzopudný, citově vyděračský snímek o hodném pejskovi, kterého lidé nechtějí a týrají ho. Je rozhodně potřeba o týraných zvířatech mluvit, především je potřeba viníky tvrdě postihovat, nevím ale, proč bych se na takovéto věci dobrovolně měla chtít dívat (snad dokonce opakovaně). Existuje i spousta šťastných pejsků, pro které by jejich majitelé dýchali, na veterině za ně dávají neuvěřitelné částky, a překrmují je pamlsky. Vím to, protože s takovými na té veterině v čekárně sedávám se svým kocourkem. Ale natočit film o šťastném pejskovi, který se má dobře v milující rodině, by nebylo tolik srdcervoucí, a tak vzniknul tento dojímavě krutý snímek pro duševní masochisty s nic moc scénářem. Pravda, zvířátka jsou zde ale roztomilá a je dobře, že s nimi po čas natáčení bylo dobře zacházeno… PS: Jan Jirásek (v současnosti nejlepší český filmový skladatel) si na sebe dělá, prostřednictvím hraní na klavír hlavního protagonisty, trapnou reklamu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na filme bol záver, ale myslím tie pesničky. Inak šlo o veľmi málo pozitívny film, komediálne a rodinné skoro nič, skôr smutné a kvitujem posolstvo o tom, že so psami netreba narábať ako s vecou. Ale to citové vydieranie bolo veľmi amatérske, vôbec sa nepodarilo a ak chcel niekto napodobiť Psiu dušu alebo urobiť niečo na spôsob osudu psa, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Dej je fádny, neponúka vôbec nič len zábery na psov a hodinu a pol Trojanovho hlasu smútiaceho z ľudskej zloby. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetla, takže nemohu hodnotit, jak se povedlo ji převést na filmové plátno. Pokud se mám vyjádřit čistě k filmu, tak musím říci, že asi jediné, co se mi na něm líbilo, bylo přítomné zvířectvo, respektive některé záběry na něj. A celkově bych ocenila nápad (zfilmovat příběh zvířete a pokusit se divákovi zprostředkovat něco z jeho uvažování). Dějově to bylo na můj vkus dost slabé, herecké výkony většinou takové nijaké nebo dost nepřirozené (tedy ty lidské), z některých přehnaně rozzářených záběrů jsem měla pocit, že každou chvíli oslepnu, hudba byla většinou přehnaně dramatická a výrazná, monology ústředního hrdiny Gumpa na mě působily často příliš učebnicově, nepřirozeně. Na konci mě hrozně štvalo, že než jsem si přečetla, jaké byly osudy zúčastněných psů, popisek vždycky zmizel a zjistila jsem prd. Ale nevím, možná jen nejsem správná cílová skupina a své nadšené diváky si tenhle snímek najde. Za mě to každopádně není na více než 40 % (silnější dvě hvězdy). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film trpí niekoľkými nedostatkami. V prvom rade je veľmi prvoplánový. Vôbec mu nejde o nejakú hĺbku. Všetci postavy, emócie, zvraty sú podané povrchne a bez drámy. Chápem, že na jednu stranu je to fajn, lebo to spĺňa atribút rodinného filmu. Ale ten film tým pádom oberá o čokoľvek skutočné. Na rozprávku je to príliš temné. Na dospelý film, ktorý by reálne aj diváka zasiahol zase príliš jednoduché. Ďalšou chybou je chladnosť kamery a priestoru. Všetko pôsobí, ako na rýchlo vybavená kulisa, kde sa mohlo točiť dajme tomu tri hodiny, a tak sa tam rýchlo niečo natočilo. Potom zbytočné triky, ktoré boli zároveň zlé. Do toho zarátam ešte prapodivnú vsuvku pred koncom, ktorá nás mala "akože zmiasť", ale v konečnom dôsledku len zbytočne narušila rytmus filmu. Druhý krát to vidieť nepotrebujem. Jedno z najhorších zistení je, že to celé pôsobí, ako niečo, na čom sa chceli všetci zúčastnený trochu nabaliť. Toľko zaujímavých mien v nezaujímavých úlohách som už dlho nevidel. A keď už Ivan Trojan nevie niečo zachrániť...tak je niečo zle. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

U podobných filmov už pred projekciou tak asi zhruba vieme, čo od toho očakávať a že to bude tak trochu prvoplánové, hrajúce na city. Inak samozrejme tomu nebolo ani tu a tieto moje kritéria a argumenty naplno splňovalo ,,Psie poslanie,,, kde avšak bol dej a príbeh natoľko celistvý, a emočne rozbil. Pán Brabec je úžasný kameraman, čo v prítomnom filme dokázal krásnym obrazom, avšak na režisérskej stoličke si nie je tak istý. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel mimo jiné ve Velvarech, Slaném a okolí. Vidíme i mnoho kopců Českého Středohoří nebo vyhlídku Baba v Praze. (rakovnik)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Filipa Rožka, která byla vydaná v roce 2019. (SONY_)

Reklama

Reklama