Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať. Dvojka je je asi o 2 triedy horšia, absolútna ignorácia Damiana a jeho schopností, ale hlavne že sa mohlo 50 minút riešiť obchodné záležitosti!!!!! To ma ale fakt dožralo, ako to mohlo scenáristu napadnúť, takýto priestor dať,,Vate" do pokračovanie skvostného hororu?!. Tri hviezdičky za vraždy, i keď všetko sa dialo skoro cez deň. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmařsky celkem slušné pokračování mnohem nadupanějšího Omenu, divácky však zbytečný zážitek, který kazí hned několik problémů. Předvídatelný děj, přílišné rozfázování příběhu a velice hloupá první polovina filmu. Ať si tu každý říká co chce, v rámci mezí se však jedná o originální film s novou zápletkou. Konflikt ďáblova syna a okolí je tentokát transformován do problematiky vyrovnání se s vlastní identitou, i když v první fázi přeci jen hodně vychází ze zápletky prvního dílu. Snímek začíná jak už jsem řekl docela hloupě, sesnámíme se s hlavními hráči a dojde k několika vraždám. Ději však chybí napětí a i když sledujeme značně morbidní vraždy (zasypaní pískem, přejetí kamionem), úplně jim chybí 'drajv' prostě se to děje a nám je to vcelku jedno. V druhé části, kdy si konečně Damien uvědomí svou vlastní identitu však snímek, ač stále postrádá propriety, kterými se proslavil díl první, graduje a opravdu se na něj dá dost dobře koukat. Závěr není tak úžasný jako pokus o vraždu v kostele, ale nepostrádá dobrou temnou atmosféru a skvěle otevírá velmi dobré pole pro pokračování. A abych nezapomněl, napíšu ještě něco co všichni víte: Hudební doprovod je opět boží a chorálů si užijete mnohem více než v případě prvního dílu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, které sice do značné míry opakuje schéma prvního filmu, ale zároveň navazuje na jeho mytologii a rozvíjí ji (naplňují se další části proroctví, Damien si uvědomuje kým je). Ani scénář ani režie nedosahuje kvalit prvního dílu, dost vražd je o ničem a finále slabé, ale satanský chorál dělá pořád svoje a výtahová scéna snese srovnání s dekapitací skleněnou deskou z jedničky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Miesto toho, aby film nadviazal na prvý diel, iba opakuje jeho koncept. S horšími hercami a horším scenárom. Skvelá hudba nepomôže, lebo je skôr paródiou na seba, tak ako samoúčelné vraždy pravidelne umelo vsunuté do nudného "príbehu". Síce sa tu nájdu pozitívne momenty ako napríklad prvé zjavenie Steny s tvárou Damiena, no celý film je divák v očakávaní, čo sa stane (keďže sa v podstate nič nedeje) a keď už to vyzerá, že sa schyľuje k fatálnemu záveru, film do minúty skončí. Omen II má jedno z najhorších finále, aké som videl - finále, ktoré neexistuje. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlka mi přišla jako neskutečný průšvih. Úvod béčkový až běda. Hudba měla příšerný zvuk, nebyla dobře načasována a byla nevkusně usekávána. Dále se sem tam objevily podivné herecké výkony, které nás provázely po celou dobu snímku. Jak ale děj postupoval dál a dál, uvědomil jsem si, že začínám dostávát podobné pocity, jako jsem měl při sledování jedničky. Strach to sice nebyl, ale to příjemné mrazení a působivost se dostavily. Zvuk hudby (soundtrack se stal mou nejposlouchatelnější záležitostí, takže znám každý tón) se zlepšil. Škoda, že nejlepší momenty byly většinou zastíněny hlukem (výbuchy, řev nebo lokomotiva), ale s tím se nedá nic dělat. Samostatnou kapitolou je závěr, který se skutečně vyvedl. 4 hvězdy však berte trochu s reservou. Filmu totiž dosti fandím a ono nadržování se pak dostaví docela samo... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama