Reklama

Reklama

Host

Trailer 1

Obsahy(1)

Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

Radko 

všechny recenze uživatele

Partička kamošiek (a jedného kamoša) počas karantény usporiada ZOOM videokonferenciu. Keďže sa tak trochen nudia, skúsia sa s pomocou astrálnej sprievodkyne pozhovárať s nejakými duchmi. Formát filmu sa prispôsobuje zvolenému technickému spojeniu. Všetko sa odohráva na piatich, či šiestich obrazovkách (niektorí účastníci sa z rôznych dôvodov občas odpájajú). Dĺžka stredometrážneho filmu zhruba zodpovedá povolenej dĺžke jednej konferencie zdarma (škoda, že sa tvorcovia nevošli do dnes povolených 40 minút - výsledok mohol byť ešte o trochu viac cool). Spočiatku pohodová atmosféra naberá zvláštne grády. Po pár ľakačkách sa účastníčky rozhodnú duchovnú párty ukončiť. Bubákovi sa však strašenie zapáčilo a zjavne nemá dosť. Telekonferencia pokračuje. Fajné vychytávky v horore, ktorý vďaka necelej hodine nemá šancu začať nudiť, a to napriek príbehovo chatrnému, no zato ľakaco výživnému scenáru. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som trošku uvažoval medzi 3 a 4*. Za najrelevantnejší a najpádnejší argument pre vyššie hodnotenie hraje fakt, že konečne niekto pochopil absencie úpadku tohto subžánru.... A to, že týmto podobným filmom stačí slabá hodinka stopáže. Sme oslobodení o dlhotrvajúce a zbytočné prology, ktoré len nudili a neboli filmu žiadnou dejovou spojkou. To nás nezaujíma... Tady ma bavila akcia a ,,to pravé,, keď všetko pomaly začínalo až do nervydrásajúceho konca. Bravo. Ukážka ako na to. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které bylo stvořeno za covidové krize. Musím uznat, že tyto webcam flicky moc nemusím, ale zrovna Host mě dokázal velice příjemně polechtat na šourku. Velikým plusem filmu je stopáž, která je dost krátká na to, aby úplně vynechala část, kde se divákovi představují postavy a nevydává žádné zbytečné informace navíc, jako kdo s kým souloží atd. Jedeme hned od začátku a po chvíli se začínají dít hodně nepříjemné věci. Přiznám se, že dlouho jsem neměl tendenci zavírat oči a to se u filmu nebojím skoro vůbec. Samotná atmosféra by se dala krájet virtuálním nožem a nápadů zde najdeme taky dost. Kadence lekaček není tak častá, ale samotné provedení je už tak dost temné. Už jen za snahu a nápad si tohle zaslouží plný počet ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna až dve ľakačky sa vydarili, inak som ale z miestneho nadšenia veľmi prekvapený. Samozrejmosťou je nelogické chovanie postáv, ktoré veselo skypujú ďalej prikované k stoličkám, aj keď je čas utekať, nikoho nenapadne zasvietiť a pod. Ale to sa dá odpustiť, veď máloktorý horor má logiku. Napriek amatérskym hercom bolo stvárnenie strachu vcelku uveriteľné, žiaľ príbehovo ma to vôbec nedostalo. Keď si odmyslím začiatok tak niečo sa v skutočnosti dialo zhruba polhodinu a aj jednotlivé smrti boli také nemastné neslané. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horor natočený v Lockdownu při koronavirové krizi víceméně za malý peníz, ale těží z toho absolutně maximum. Myslím, že Host je dnes, to co Blair Witch mohlo být před 21 lety. Film má okolo 50 minut a pojednává o šestici přátel, kteří se rozhodnou, že večer vykonají séance skrz Zoom ( pro nás Skype) a věřím, že tahle Found Footage forma zpracování nesedne každému a někoho odradí už od začátku, ale kdo přistoupí na danou hru, čeká ho intenzivní scary jízda, která vlastně nenechá ani diváka vydechnout. Tím, že je film tak krátký, tak přeskakuje povinnou hororovou nudnou 40 minutovku o seznamování skupiny lidí a jde okamžitě na věc a atmosféra je tak hustá, že někde v půlce jsem si musel jít zakouřit. Už dlouho či možná nikdy předtím jsem neměl tak hodně nepříjemné pocity z hororu, lekačky jsou učinné a strach se dostavuje vrchovatou měrou každou chvíli. Herečky hrají obstojně a velmi mě to zasáhlo. Člověk by řekl, že při 1565 zhlédnutých hororech se už bát nikdy nebude. Host nepočítám ani za film ( tedy herecké výkony, příběh, pointu neřeším), tohle by se totiž klidně mohlo stát. Tleskám tohle se povedlo. Jasný adept na Horor roku a nejlepší Found Footage vůbec. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra*****, Napětí*****. 8.5/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Mená postáv vo filme sú taktiež skutočné mená všetkých zúčastnených herečiek a hercov. (drake31)
  • Keďže natáčanie prebiehalo počas lockdownu, herecký ansámbel sa musel spoľahnúť na seba samých od svetiel, kamery, zvuku, make-upu, či kaskadérskych kúskov. Herci sa taktiež zúčastnili virtuálneho workshopu v ktorom sa učili praktické hororové efekty ako napríklad: dvere, ktoré sa pohybujú samé od seba, alebo ako dosiahnuť, aby veci padali z políc. (drake31)
  • Herecké obsadenie je zložené z blízkych priateľov a spolupracovníkov režiséra Roba Savagea. (drake31)

Reklama

Reklama