Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Princezna za mě opravdu hezká, tak nějak můj typ, a navíc jsem z ní měl opravdu pocit princezny, což se v předchozích letech málokdy stávalo. Ale dabing do českého filmu prostě nepatří - zkrátka hezkých holek, které by mohly hrát princezny, tu máme dost, tak proč Němka, když potom ani neumíme udělat dobře dabing (zvuková a obrazová stopa kolikrát mimo). Dětská naivita, mentální jednoduchost postav je z bůhvíjaké příčiny chápana jako potřebný prvek štědrovečerní pohádky. Tady už mám pocit, že na Kavčích horách prostě někdo študovanej udělal mustr na štědrovečerní pohádku, a přitom ten mustr vůbec nerespektuje samotný žánr pohádky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh jak má být, padající hvězdy, splněná přání, čistá láska, zářící obloha a ta zasněžená vesnička byla jedním slovem kouzelná.. Chválím neotřelý námět, milý hudební podmaz, pěkné kostýmy a celkově moc hezkou výpravu, herecký ansámbl komplet příjemný, za všechny Kryštof Hádek (Bezejmenný), Martin Huba (Měsíc), Vojtěch Kotek (zamilovaný učitel), no a Terezka Voříšková jako hvězdička Denička naprosto okouzlující, prostě nádherná.. „Křach, ach, bum..“ ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakési nepohádkové sci-fi; s nepřijatelně velkoHubýmy nabubřelými "nadpozemskými" monology. Kostýmová výprava výborná, pěkné softwarové hvězdné městečko, ale žádný humor, který by dokázal na mé tváři vykouzlit alespoň malý vánoční úsměv. Tedy mimo dopadu Terezky roztomilé Vořížkové do dřevěné boudy. Vtipný humor nahrazen ubohým "šaškováním" Siria a ostatně i dalších hvězdných hereckých postav hvězdného nebe. To Hodinářův učeň je jiné scénáristicky propracované kafé. Pro mě velké štědrovečerní zklamání roku 2020. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Je módou všechno teď hejtovat a negovat a nic a nikomu není "hoch" a pitvat filmy pomalu už na molekuly.... Já nevím, jak kdo, ale pro mě je film hlavně odpočinková zábava..... A když že se stane, že mě film pohladí na duši, vyloudí úsměv a pozitivně naladí a jako bonus se odehrává v malebném prostředí, jako je tato pohádka..... No co víc si může přát!!!! A nějaké mouchy? Kdo by je řešil...... Já určitě ne.... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tereza Ramba je v roli spadlé hvězdičky skvělá, zábavná, milá, pohádková, dějová linka s Vojtou Kotkem je civilní, příjemná, pěkná, konkrétní kostýmy a výjevy inspirované Josefem Ladou i písničky dětí jsou moc pěkné. Výprava ucházející. Sokol v prvním záběru rozesmál i bavil, ovšem jinak na mě scény na nebi působily kostrbatě, slabší než příběh na zemi. Jinak moc postav, nekonečné a překombinované. Chválím, že se pohádka obešla bez ječení a křiku, zuberská Oravská dedina je krásné místo, sníh, selský vánoční stromeček, pěkná hudba, vtipné. Ode mě lepší tři hvězdičky. V záplavě nepodařených pohádek v čele se Slíbenou princeznou a jiných kravin mnohem lepší  pohádka. Inspirace byly sebrané z několika jiných pohádek, spadlou hvězdu známe, Sokola s bílými vlasy si taky umíme zařadit. Ale neřeším. Blbé je, že v některých momentech, kdy nastoupila na scénu Aňa, pohádkové kouzlo úplně mizí, což je škoda. Ona ta Chýlková v rolích zlých pohádkových postav bývala sice hororově šílená, ale dneska vidíme, jakými kvalitami disponuje. Korunní princ i Nejlepší přítel se mi líbili víc, tady ale nechybělo mnoho. Ne vždy hvězdný casting zazáří. Každopádně nadprůměrná vánoční pohádka. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Leonie Brill nesnáší zimu. Též uvedla, že zima byla jedna z nejnáročnějších stránek tohoto projektu. (SONY_)
  • Kostýmní návrhářka Michaela Horáčková Hořejší většinu kostýmů navrhovala, objednávala speciální látky po celém světě a pak v krejčovských dílnách sledovala jejich zrod. Z fundusů se pak půjčovalo pouze oblečení pro komparz. (SONY_)

Reklama

Reklama