Reklama

Reklama

Luca

Trailer 2

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (233)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Luca je morský človek, ktorý sa zúfalo snaží vymaniť so stereotypov svojho okolia a spoznáva sa s bezprostredným Albertom, ktorý nemá problém porušovať pravidlá a navštevuje svet ľudí. Chlapci majú spoločný sen, získať bájnu Vespu. Môže im v tom pomôcť triatlon v malom prímorskom mestečku. Pocity: Ako to len Disney vie sú pocity v rámci detských noriem vybičované do maxima. Opäť interakcia priateľstva, rodiny a lásky. Prevedenie: Ja nie som veľkým fanúšikom tejto plastelínovej grafiky. Veľmi ťažko som ju prekusol pri ovečke Shaun a tu to bolo ešte problematickejšie ale nakoniec som si nijako zvykol. Dosť ma bavili niektoré detské gagy ktoré ale z dlhodobého hľadiska vyšumia do prázdna.  Pridaná hodnota: Príjemná oddychová rozprávka, ktorá sa deťom páčila a to je podstatné na mojom názore už potom nezáleží. 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Divák je zvyklý od Pixaru dostávat hluboké, dospělácky laděné animáky, v nichž si fantazie neklade meze, a proto se bude Luca zdát jako film od jiného studia, jelikož jde o skromný a plošší kousek, jemuž však nechybí svěžest, ale ani špetka akce a humoru. Ústřední dvojice "příšeráků" by vlastně mohla být tvořena i "nefantaskní" dvojicí mladých kluků, kteří poznávají nový a jim doposud neznámý svět, přičemž se mezi nimi vyvíjí přátelské pouto. Divák se na hodinu a půl ponoří do (nad)vodního světa s výrazným, ale nijak násilným italským koloritem, a vydává se na cestu (sebe)poznání. Mladé publikum pobaví úsměvné trampoty hlavních hrdinů a jistojistě i postava zákeřného Macchiavelliho, zatímco dospělé osloví paralely s dnešní společností, v níž to menšiny nemají (stále) jednoduché. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Pohodový animák, ktorý síce neponúkne nič nové, ale zároveň dokáže zaujať pekným vizuálom a sympatickými postavami. Pri pozeraní budete mať úsmev na tvári a príjemný hrejivý pocit. Niektoré scény mi prišli dosť skratkovité a je škoda, že z podmorského sveta sme prebádali len malú časť. Napriek tomu je to Pixarovka so srdíčkom a aj keď tentokrát nemala nejaké veľké ambície, tak som si ju vychutnal viac ako Dušu. 8/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pixaru už dochází nápady, že musí vykrádat Malou Mořskou Vílu (koncept vodních lidí) a Velkou Šestku (Otec té holky) i ta holka je vykradená ta malá holka z filmu Vzhůru do oblak (úplně stejné chování i vzhled) ? Jinak zde není co chválit do kina bych na to nešel ani zadarmo a oproti třeba Duši (kterou jsem viděl před tímhle v dabingu)  a třeba takovém Cocu , který byly spíše pro dospělejší je tohle návrat spíše k malým dětem dospělý zde nemá moc co ocenit i animace šla dole jelikož kdejaká sračka na Disney Channel a Nickelodeonu má lepší animaci pro představu Elena z Avaloru nebo Sofie První (asi šetřily hold) .  Humor to taky nezachrání jelikož různé padání do vody a narážení do kdovíčeho se časem už omrzí a je zde jen jedna vtipná postava a opět to je kočka (asi to bude nyní nějaký trend jelikož je to minimálně 4 animák kde je nejvtipnější kočka za posledních minimálně 7 let) a jediná vtipná scéna kromě těch s tou kočkou jsou ty ryby na začátku což je málo . Optimálně 40 procent více si to nezaslouží jelikož jsem , ale nic nečekal   dám 20 procent navíc očekávám nominace na nejlepší animák roku Pixar to většinou získává automaticky nehledě na kvalitu. Když to porovnám tak na stejné úrovni jak Rodina na baterky (tady je plus, že mě nikdo nesral, ale zase příběh to má horší) určitě horší jak Kouzelný Drak a Raya a Drak.   Díky za titulky Titulkomat. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). 8. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Ten, kdo očekával filozofickou podívanou, jakou byla Duše, tak bude jistě zklamaný. Luna je návrat Pixaru k těm nejmenším. Malebné italské prostředí dodává filmu tu pravou atmosféru. Jednoduchá zápletka, která nás přenese na mořské dno, ale také do ulic italského města. Já osobně jsem od toho žádný větší přesah nečekal, protože Duše nastavila laťku prostě úplně někde jinde. Byl to takový ten standartní Pixar, který neurazí a nezklame. Poprvé mám po hodně dlouhé době však pocit, že Pixar trochu ztrácí dech a ostatní mu šlapou na paty. Jedno se musí ale Pixaru uznat, a to jsou konce, které vás chytnou za srdce. Pixar si v nich libuje jako ryba ve vodě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Jízdenka na vlak, kterou Alberto koupil Lucovi, má označení A113. Toto číslo se objevuje skoro v každém filmu od Pixaru. Jde o číslo učebny, kde se na Kalifornském institutu umění vyučují animace. (T-enter)
  • Ve scéně, kdy se Giulia představuje jako outsider a poukazuje na nadměrné pocení, zvedá ruce s propoceným podpažím. V další scéně již zpocená není. (PAULOO)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama