Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (232)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). 8. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Ten, kdo očekával filozofickou podívanou, jakou byla Duše, tak bude jistě zklamaný. Luna je návrat Pixaru k těm nejmenším. Malebné italské prostředí dodává filmu tu pravou atmosféru. Jednoduchá zápletka, která nás přenese na mořské dno, ale také do ulic italského města. Já osobně jsem od toho žádný větší přesah nečekal, protože Duše nastavila laťku prostě úplně někde jinde. Byl to takový ten standartní Pixar, který neurazí a nezklame. Poprvé mám po hodně dlouhé době však pocit, že Pixar trochu ztrácí dech a ostatní mu šlapou na paty. Jedno se musí ale Pixaru uznat, a to jsou konce, které vás chytnou za srdce. Pixar si v nich libuje jako ryba ve vodě. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příjemný letní animák od Pixaru. To je ale asi tak všechno, nic víc v něm nenajdete. Na první pohled se nabízí srovnání s Malou mořskou vílou. Děj se odehrává zhruba v 50. letech na italském pobřeží. Mladí kluci, kteří žijí pod vodou se rozhodnou zjistit, jaké to je žít mezi lidmi. To se jim zalíbí. Místní obyvatelé ale nemají rádi mořské tvory a jim hrozí odhalení. Narazí ale i na hodné lidi s těmi se spřátelí. Celé to vrcholí triatlonem, kde se skutečně zjistí, kdo je na čí straně. Víc od toho nečekejte. "Silenzio Bruno!" ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude horší. Ve výsledku strávitelná animovaná jednohubka o klučičím přátelství, ale není to úplně to, co bych od animáku očekával-vyhledával. Jednak tu chybí pořádná akce, humoru je zde sakra málo ( moc si nedokážu představit, že se u toho děti budou bavit) a animace je tradičně OK, ale nic převratného. Raya a Drak  a Rodinka na Baterky jsou o 2 levely výše a žánrově i tématicky jsou mi bez debat blíže, ale na zabití nudného večera je Luca dostačující . Příběh 3/5, Akce 2/5 Humor 3/5 Násilí >Ne, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5.  6/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moc povedený animák! Vymyslet nový příběh, který je originální a neopakuje se je v dnešní době už zázrak, ale zde se to podařilo. Vidíme úplně nový příběh, který je navíc velmi poutavý a zábavný. Luca je velice sympatická „mořská příšera“ a malé italské městečko, ve kterém se děj filmu odehrává, byla dobrá volba. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pixaru už dochází nápady, že musí vykrádat Malou Mořskou Vílu (koncept vodních lidí) a Velkou Šestku (Otec té holky) i ta holka je vykradená ta malá holka z filmu Vzhůru do oblak (úplně stejné chování i vzhled) ? Jinak zde není co chválit do kina bych na to nešel ani zadarmo a oproti třeba Duši (kterou jsem viděl před tímhle v dabingu)  a třeba takovém Cocu , který byly spíše pro dospělejší je tohle návrat spíše k malým dětem dospělý zde nemá moc co ocenit i animace šla dole jelikož kdejaká sračka na Disney Channel a Nickelodeonu má lepší animaci pro představu Elena z Avaloru nebo Sofie První (asi šetřily hold) .  Humor to taky nezachrání jelikož různé padání do vody a narážení do kdovíčeho se časem už omrzí a je zde jen jedna vtipná postava a opět to je kočka (asi to bude nyní nějaký trend jelikož je to minimálně 4 animák kde je nejvtipnější kočka za posledních minimálně 7 let) a jediná vtipná scéna kromě těch s tou kočkou jsou ty ryby na začátku což je málo . Optimálně 40 procent více si to nezaslouží jelikož jsem , ale nic nečekal   dám 20 procent navíc očekávám nominace na nejlepší animák roku Pixar to většinou získává automaticky nehledě na kvalitu. Když to porovnám tak na stejné úrovni jak Rodina na baterky (tady je plus, že mě nikdo nesral, ale zase příběh to má horší) určitě horší jak Kouzelný Drak a Raya a Drak.   Díky za titulky Titulkomat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Když spadne Luca z kola, tak se mu kolem hlavy netočí hvězdičky, nýbrž ryby. Je to kvůli tomu, že mu Alberto dříve řekl, že po nebi plují tisíce ryb. (Krabroz)
  • Ve filmu se objeví i fiktivní postava Elena Rivera z filmu Coco (2017), která sedí na kamenném přístavišti, když Luca s Albertem přichází poprvé na ostrov. (PAULOO)
  • Giulia má ve svém pokojíčku plakát, na kterém je Charles Muntz – záporák z filmu Vzhůru do oblak (2009). (Krabroz)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama