Reklama

Reklama

Luca

Trailer 2

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (233)

sharky 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to až příliš na jistotu (u Coco fungovalo mexické prostředí se španělštinou, tak zkusíme... co je za zemi blízko Španělska...?), příliš přímočaré s absencí nějakých zajímavých nápadů. Ale to vůbec  neznamená, že by to byl špatný film v porovnání s konkurencí. Jen je to slabší v porovnání s tím, jaké mimořádné kousky obvykle nabízí Pixar. Díky kratší stopáži to příjemně uplyne a člověk pocítí nádech atmosféry léta u moře. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Pixar má ve svém portfoliu řadu snímků, ve kterých ztvárňuje ústřední role „klučičí“ dvojice, ať již se jedná o Woodyho s Buzzem z Toy Story, Mika se Sullym z Příšerek, s.r.o., Bleska McQueena a Buráka z Aut či Iana s Barleyem z Frčíme. Pixar svým nejnovějším počinem neexperimentuje, a právě po vzoru vyjmenovaných předchůdců vsází na ryze chlapecké ústřední duo, Lucu a Alberta – mořské rybo-lidské příšerky, které jakoby vypadly z oka postavám ze seriálu Dinosaurové. Tah na chlapecké přátelství se zejména zásluhou posledních patnácti minut vyplácí a divák dostává pořádnou emocionální nálož. Tu nicméně postrádají první tři čtvrtiny filmu, ve kterých se vše točí okolo product placementu Vespy, jakožto symbolu volnosti. Ona „svoboda“ je pouze jednou ze základních myšlenek snímku. Dalšími prvky, kterým se Luca věnuje, jsou - překonání pocitů strachu, odchod dítěte z domu a osamostatnění se, odpuštění, a v neposlední řadě sebeuvědomění si vlastní sobeckosti. To vše je zabaleno do velmi hezkého a pohodového italského letního prázdninového příběhu, který atmosféricky velmi připomíná snímek Dej mi své jméno. Bohužel tomuto titulu a ani valné většině ostatních pixarovek se Luca nerovná, a tak „vodní říše“ u Pixaru zůstává výsostným postavením Nema s Dory. Solidních 60 %. 🙂 (23.06.2021) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný feel-good animák s úžasnou atmosférou retro letní Itálie, vtáhne a nepustí. A na konci budete blažení a šťastní, protože Luca je krásný animák. Jasně, zápletka je banální a vůbec, ale vůbec ničím nepřekvapí. ale to podání je prostě úžasné. Nescházejí tu povedené vtipy, sympatické postavy (a stvoření) a dostanete od toho přesně to, co čekáte. Nic víc a ani nic míň. A podle mě je to dobře. Jeden z mých nejoblíbenějších animáků, který si užijí ÚPLNĚ všichni od 0 do 100. Je to dobrodružné, zábavné, kouzelné a koneckonců i dojemné (vzpomínka na šťastné dětství). Takže to má všechny ingedience, které od Pixaru očekáváme a opět báječně namíchané. Ovšem rozhodně to není nejlepší Pixar, rozhodně to není ani nejlepší animák, ale je to totálně funkční a nádherná sázka na jistotu, které do těch pěti hvězd ale zas až tak moc nechybí. 80%. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem trochu zklamaný. Ne že by to bylo špatné, ale čekal jsem to lepší. Nevím jestli byl problém v budgetu nebo režisérovi kraťasů, ale ze začátku to prostě nepůsobí jako áčkový projekt. Chybí tomu drajv, trochu vymazlenější vizuál a IMHO i lepší hudba. Ke konci si to začne sedat a byl jsem několikrát dojatý, ale prostě to nebylo ono. Inspirace od Ghibli je zjevná, ale jako několikrát vylouhovaný čaj. Nevím jestli mají ještě uzavřené partnerství, ale asi se měli inspirovat víc. Škoda, věřím že tohle dostat lepší péči, tak je to desítková pecka pro malé i dospělé, takhle jen 7/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ano, pixarovská jednička za poslední rok je sice Duše, ale Pixar zkrátka nezklame nikdy. Stejně jako mě minulý rok potěšil film Frčíme, Luca je případ stejně nadprůměrného (třebaže ne dokonalého) filmu. Navíc je fajn, že se v kině hezky střídají filmy osvědčených pixarovských režisérů s filmovými prvotinami nových pixarovských tvůrců (tedy že Pixar dává šanci i méně zkušeným umělcům, scénáristům a režisérům ze svých řad, aby si zkusili udělat vlastní film a skrz to tříbili své schopnosti). Luca nabízí opět zcela nový námět a zasazení, tentokrát do Itálie a částečně do podmořského světa (drobný odkaz na Malou mořskou vílu? :)). Právě různorodost a barvitost pixarovských filmů je mi hodně sympatická. Tentokrát zažijeme slunnou a veselou letní atmosféru plnou italské "nátury" a kultury. A měla bych dát důraz především na "veselou", protože film je neuvěřitelně vtipný! Od začátku jsem se musela smát velkému množství scén, počínaje okamžikem, kdy na scénu připlují rybí "ovce". Film zkrátka překypuje velkou dávkou humoru. V originálním znění mě pobavila třeba i vedlejší postava strýce Uga (téměř okamžitě bylo z jeho barvy hlasu a vyjadřování jasné, že v českém dabingu MUSÍ postavu mluvit Jiří Lábus. Bohužel, když jsem zvuk přepla na češtinu, zjistila jsem, že obsadili jiného dabéra, což je velká škoda - nebylo to úplně ono, ale co se dá dělat...). Mnoho vtipných scén "produkuje" ústřední dvojice kamarádů, ale jak je u Pixaru zvykem, nezůstává to jen u vtipu. Film vykresluje ryzí klučičí přátelství se vším, co k němu patří. Se správnou dávkou dojemnosti, bezelstnosti a lehkosti. Luca a Alberto jsou prostě správná dvojka. A postava Giulie je hezky doplňuje. Víc než polovinu filmu jsem byla přesvědčená, že film nemá žádnou vadu, a bavila jsem se na maximum. Kámenem úrazu je ale konec a bohužel to filmu sráží hodnocení. Celé završení filmu má až příliš rychlý spád a působí nedotaženě. Happy end přichází až příliš snadno a rychle. Jako by ve scénáři ještě něco chybělo. Trochu mě zklamalo, že jinak výborný film, který tak dlouho drží laťku nahoře, najednou na konci ztratí dech. Konec šlo určitě udělat lépe. Ale jak jsem napsala na začátku, i přesto vnímám Lucu jako velmi nadprůměrný a nápaditý pixarovský film, ke kterému se s radostí (a klidně opakovaně) vrátím. ~(4,3)~ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Film je situovaný v talianskej riviére vo fiktívnom mestečku Portorosso pri Janove. Odtiaľ pochádza režisér filmu a samotný film bol inšpirovaný jeho detstvom, zážitkami a priateľstvami. (a_hofferson)
  • Dodávka Pizza Planet, která se vyskytuje ve všech filmech společnosti Pixar, byla poprvé nahrazena jiným vozidlem. Tříkolku Piaggio Ape v barvách Pizza Planet lze možné vidět během závodu v ulicích Portorosso. (vojacekr)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama