Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, že je dvojka lepší jedničky, ale tady to fakt platí. Není to sice nějaký zásadní rozdíl, přesto díky rozšířené bázi použitých charakterů přihazuje slušnou várku zábavy navíc. Saozřejmě hlavně pro děti :-) A Jim Carrey? Ten se v podstatě jako Eggman dokonale etabloval. 65% ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak jednička byla přece jen lepší. Jim skvělý, o tom žádná. Ale jinak všechno ostatní bylo špatně. Jako linka s tajnou organizací a svatbou, byla vyloženě trapná, z Marsdena se stal nesympatický hňup, proč je Knuckles takový hlupáček a proč je Tails jak bezpohlavní? Prostě všechno špatně. Další díl už nechci. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Klasické pokračování - více postav, velkolepější akce a servirování něčeho podobného co jsme viděli už v úvodním filmu. Jim Carrey se v roli záporáka opět vyřádil a předváděl ksichty jako za starých časů, občas tu padla i nějáka ta dobrá hláška, ale za mě bych trošku přiškrtil stopáž. Mladším divákům se určitě bude film líbit, protože se dobře odkazuje na herní předlohu. Už je navíc oznámena i trojka na rok 2024 tak snad bude držet kvalitu na podobné úrovní jako první da filmy...6/10. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Tak tohle je dámy a pánové naprosto perfektní ukázka toho, jak udělat moderní rodinný biják, který kloubí jak herní kořeny, tak blockbusterové měřítko s pop kulturní dávkou referencí a skvělou zábavu pro všechny věkové kategorie. Kurdefix! To je tak osvěžující a přitom neuvěřitelně nostalgická trefa do modrého! Tvůrci si u pokračování byli očividně ještě jistější v kramflecích a předkládají ve všech ohledech nadupanější střelu, která těží ze silných stránek jedničky a přitom velmi šikovně rozvíjí Sonicův svět do budoucích příběhů. Na rozdíl od jiných pokračování však modrý ježura sebejistě stojí na vlastních nohou a působí uceleně a plnohodnotně. Kromě skvělých nováčků (Tails i Knuckles sympaticky mění dynamiku celého příběhu) si film opět krade pro sebe božský Jim Carrey a jeho Dr. Robotnik, jenž oproti minulé eskapádě nabral na šílenosti, živelnosti a jeho kadence hlášek je naprosto neuvěřitelná a přitom skvostně trefná. Miluju jak kloubí dvojsmysly, slovní hříčky, dospělácké narážky a celkově... miluju Jima za to, jak si to užívá a jak mě vrací do devadesátek. Kdyby ta první hodina nebyla tak nabušená, tak jdu se známkou ještě výš... ale druhá hoďka bohužel ztrácí tah na branku a delší stopáž se přeci jen projevila. Přesto... velice, ale fakt VELICE podařená zábava pro celou rodinu! A těch je jako šafránu! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi páčila o trošku viac. Dvojka síce nepôsobí hlúpo a nesie sa v duchu, aký nastavil prvý film, ale mimo vyslovene otravných vsuviek ( tanec na Sibíry, houseparty) ten film nejde až tak veľmi do hĺbky. Pričom tá mytológia za tým, by ma celkom zaujímala. Skôr je to zábavné vo svojich prostoduchých postrehoch, vtipoch a kreáciách, než aby sme vyslovene hovorili o kvalitnom príbehu. Takýchto filmov je naozaj dosť a väčšina z nich má rovnakú premysu. Poteší ale Idris Elba ako Knuckles a tiež Carrey, ktorý znova raz prehráva ale má aj pár dobre mierených dospelých vtipov. Priemerná záležitosť, ktorá je ale dosť zábavná. Na trojku sa teším. Byť trochu menší, tak to žeriem aj s navijákom. Nepôsobí to totiž tak detsky, ako sa nám snaží plagát nahovoriť. Ale na film podobného formátu je to o tých 20 minút určite dlhšie, než by malo byť. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje krátkou mezititulkovou filmovou scénu. (Rominator)
  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama