Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Klenot mezi náborovými akčními béčky, po jejichž zlédnutí má člověk chuť se okamžitě nechat zapsat do armády. Jak by taky ne, kdy příslušníci jednotek SEALS si evidentně užívají večírků, chlastu a obdivu žen, přičemž si sem tam skočí někam na druhý konec světa efektně zastřílet, a to s pomocí fascinujících hi-tech zbraní. Zápletka je sice klasicky lobotomická (zlí arabští teroristé se zmocnili raket Stinger, CIA neví, kde jsou ukryté, ale hrdinný kapitán SEALS už dopředu tuší, že to bude vědět jistá novinářka, neboť je poloviční Arabka a to musí být každému správnému Amíkovi jasné, že všichni Arabové jsou na jedné lodi, že), ovšem řemeslnou kvalitou Námořní pěchota většinu podobně zaměřených filmů s přehledem trumfuje. Kulisy pobořeného Bejrútu jsou působivé, zvuk k na svou dobu špičkový a některé over-the-top akční scény (honička mercedesu a obrňáku) patří mezi to nejlepší, co lze v žánru vůbec spatřit. A samozřejmě to má také charismatického Michaela Biehna a politicky nekorektního Charlieho Sheena! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

I přes skutečnost, že tenhle film rozhodně díru do světa neudělal a sotva si na sebe vydělal (upozorňuji SI, nikoliv SE), je to poctivý devadesátkový akčňák s řízným soundtrackem. Úvod je profesionální pomalu jak Generation Kill, ale pak se to zvrtne skoro až v parodický finále s nesmyslnou honičkou starýho medvěda starým BTRkem, projíždějícím barákama a autobusama jako o závod. Kromě typickýho Sheena mě ve vedlejších rolích pobavili moji oblíbenci Dennis Haysbert a Bill Paxton, škoda, že ani jednomu ten drive do konce nevydrží... Až začne válka s arabama nebo rusákama, tenhle film by neměl chybět mezi propagandistickým materiálem žádné armády. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční nářez, o výbuchy, střelbu i mrtvé tady opravdu není nouze, jen tomu cyhbí nějaké originálnější zpracování a tvůrčí scény i záběry. Ale i tak jako standartní akčňák určitě potěší. Michael Biehn si vystřihl stejnou postavu jako ve Skále, jen s rozdílem, že si zahrál celý film. Charlie Sheen zase něco obdobného jako ve Žhavých výstřelech II., jen bez humoru. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na začátku je deset minut akce, v závěru je deset minut akce a mezi tím devadesát minut, jejichž kvalita je spíše podprůměrná. Michael Biehn opět dokazuje, že nebejt Camerona tak nikdy ničeho nedosáh, bže jeho hereckej talet je žalostnej - filmem se potácí jak chcíplina. Charlie Sheen je výrazně lepší. Prachbídné béčko, které ani osmdesátková atmosféra nemůže zechránit. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Přiblble "cool" U.S fraška, která se neumí rozhodnout jestli to bude akční film, komedie nebo pubertální popichování přerostle svalnatých vogue teens ... Nakonec to není nic z toho a ve výsledku jen jalově impotentní krávovina bez ducha, příběhu a napětí, provázena radostně rozjuchaným rádiovým popem ... mise dotažena jen do půli, pak už se na to nedalo koukat, došly náboje ... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodne mali členovia tímu hrať touch rugby, Bill Paxton (Dane) mal pocit, že sa to až príliš podobá na scénu z filmu Top Gun (1986), kde sa hral volejbal, a tak navrhol golf. (beso74)
  • Niektoré scény z tohto filmu boli inšpirované životom Chucka Pfarrera, bývalého príslušníka US Navy SEALs. (beso74)
  • Michael Biehn (James Curran) vyhlásil, že natáčanie tohto filmu bolo pravdepodobne najhorším zážitkom v jeho živote. (beso74)

Reklama

Reklama