Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro oživení paměti jsem ještě předem znovu zkouknul britskou verzi z roku 2009. A tohle je úplně jiný film, a nejenom scénáristicky. Věrnost literární předloze posuzovat nemůžu, neb ji neznám, ale tipnul bych si, že starší verze je knížce/knížkám bližší (druhá povídka). Ale tahle nová americká variace jede i v úplně jiném stylu, trochu odlehčeném, více televizním, přípomínalo mi to celou dobu nějaké ty softhorrorové TV seriály typu Příběhy ze záhrobí apod. Ale jelikož mám právě takovéhle odlehčené softhorrorové televizní filmy v oblibě, bavily mě Knihy krve 2020 stejně, jako temnější a "serióznější" Kniha krve 2009. Nejvíc mě samozřejmě zaujal milý postarší pár pana kutila a oduševnělé paní zahradnice, kteří rádi pronajímali ve svém vymazleném domečku pokojíčky, moc miloučké. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Poviedkové horory s viacerými príbehmi príliš nemusím ale Books of Blood sa mi dosť páčil príbehovo (obsah jednotlivých poviedok, pár dobrých zvratov, ich prepojenie v závere), ale aj po hororvej stránke (slušná atmsoféra a napätie). Infarktové ľakačky film neponúka no aj tak som s ním bol vo výsledku dosť spokojný. Jeden z mála filmov na motívy kníh Clive Barkera, ktorý mi sadol. Medzi 3* a 4*... 70% ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Toto mal dostať do rúk schopnejší režisér. Books of Blood balancuje na hrane bezvýznamného jednoduchého hororu a zaujímavej perspektívnej žánrovky. Nevýraznosť je najcharakteristickejšie slovíčko pre tento film a je to škoda, pretože potenciál bol veľký. Vďaka obom hereckým predstaviteľkám sa drží snímok v dobrých vodách. 2/3* ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jenna to má za 5*, Miles za 4* a záver s Bennettom ta celé vygraduje a dá tomu skvrlú bodku. 2 z 3 príbehov by s prehľadom stačili na samostatné 90 minútové psychologické horory, pravdepodobne najlepší horor roku 2020, svojim spracovaním trochu odlišný. Tých 5* ktoré dávam pomerne málo si zaslúži aj vďaka nadpriemerným hereckým výkonom. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Vau dost dobre pribehy ! V poslednej dobe hadam najlepsie co som videla. Mozno som to prepalila s tym plnym poctom hviezd, ale fakt sa mi to pacilo a to uz je k hororom u mna co povedat, vela je brakov, ale tieto na prvy pohlad odlisne pribehy boli perfektne prepojene, pozerala som sama v noci, tak som sa obcas aj neprijemne bala :D  Nechybalo tomu napatie, hroza, lakacky, krv a putavy dej. No co viac si mozem priat…. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)

Reklama

Reklama