Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Moc hezký romantický snímek, který má v sobě víc touhy, než jakýkoliv jiný film se sexuálními prvky. Anna působí tak lehce a přitom silně. A král je naopak velmi seriózní, a zároveň jemný. A ikdyž se na příběh dívá se zaujetím, těch 140 minut je opravdu dost dlouhých, na to, co vám tohle romantické drama nabízí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy z kolonií z nějakého důvodu můžu a tak jsem ochoten lecos přehlížet. Fosterové to slušelo a Chow vypadal opravdu jako král. K tomu nádherné exotické scenérie, a dechberoucí hudba Fentona. Hlavně skladba The Execution je nádherná a ty bubny v tom... Eh... Dokonalé. Trochu mi to až připomíná hudbu Johna Barryho. Až mráz běhá po zádech. Dávám tedy za 4 květy lotosu. * * * * ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nádherná výprava, přesvědčivé herecké podání a poutavě odvyprávěný příběh, který je založen na kontrastech (střet evropského a exotického světa, mužská a ženská role, oddanost a zrada). Zaujme Annina neústupnost a nestrannost při řešení šarvátky jejího syna a nástupce siamského trůnu, upoutá příběh konkubíny Tuptim a jejího milého Balata. Když má Anna vysvětlit problematiku otroctví, dává siamskému princi přečíst Chaloupku strýčka Toma. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film po každej stránke... Skvelá výprava, skvelý kostýmy, skvelý príbeh, skvelé spracovanie. Má to pointu, má to hĺbku, má to emócie a hlavne skvele zahrané postavy. Dlho som tomuto filmu odolával, lebo z nejakého dôvodu som ho bral ako čisto "ženský" film. Aké bolo moje prekvapenie, keď som ho prvý raz zhliadol. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný romantický filmový příběh, jehož skvělá výprava, hudba, kostýmy, herecké výkony hlavních protagonistů, roztomilost a přirozenost dětských herců a v neposlední řadě nádherné scenérie převáží drobné nedostatky ve scénáři i dlouhou stopáž. Celkově výborný dojem, je pěkné, že se ve filmu objevují i méně líbivé pasáže a konec není vysloveně happy end. Díky tomu celé dílo dostává na autentičnosti. Asi nejhezčí Anna a král ze všech a to je při vysoké konkurenci dřívějšího filmu co říci. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Ve francouzské verzi na DVD se Jodie Foster dabovala sama. (Cheeker)
  • Univerzitní profesor historie Thepmontri Limphapayom a člen rady cenzorů se nechal slyšet, že film by se v Thajsku po úpravách mohl promítat, ale sestříhaná verze by měla cca 20 minut. (Zetwenka)

Reklama

Reklama